Foto: ©Blue Army

‘Ook basisplaats voor Vanaken in duel met Ivoorkust’

De Rode Duivels spelen vanavond een vriendschappelijke interland tegen Ivoorkust. Bondscoach Roberto Martínez wilde woensdagmiddag nog niet heel veel kwijt over de opstelling, maar wel dat Simon Mignolet het doel verdedigt. Daarnaast mag ook Hans Vanaken hopen op een basisplaats. Het Laatste Nieuws verwacht hem immers aan de aftrap.

Na de oefeninterland tegen Ivoorkust wacht België duels met Engeland en IJsland in de groepsfase van de Nations League. Drie wedstrijden in één week. Martínez riep dan ook een grote groep spelers op. Hoewel oefenwedstrijden vaak flink tegenvallen, moedigt de bondscoach de supporters aan om zeker te gaan kijken. Hij noemt het duel met de Ivorianen een ‘venster op de toekomst’. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van vanavond liet hij dus al een beetje los dat een aantal spelers zijn debuut gaat maken.

Dat is ook de verwachting van Het Laatste Nieuws. Het dagblad verwacht een basisplaats voor Alexis Saelemaekers, Sebastiaan Bornauw en Zinho Vanheusden, die zich begin deze week voor het eerst mochten melden bij de Rode Duivels. Op het middenveld komt er ook een plekje vrij voor Vanaken. De middenvelder van Club Brugge vertelde dinsdag dat hij nooit met de grootste verwachtingen naar het nationale elftal trekt, maar vanavond bestaat dus de kans dat hij aan de aftrap staat. Brandon Mechele zou het moeten doen met een reservebeurt.

De vermoedelijke basiself volgens HLN: Mignolet, Bornauw, Boyata, Vanheusden, Saelemaekers, Dendoncker, Vanaken, Castagne, Doku, Batshuayi en Trossard.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws