Gouden Schoen Hans vanaken
Hans Vanaken met zijn Gouden Schoen - © Sebastien Smets/Photo News
© Sebastien Smets/Photo News

OFFICIEEL: Vanaken en Mignolet verlengen tot 2025

Het was even schrikken geblazen voor Club Brugge en de achterban. Plotseling meldde West Ham United zich met concrete interesse in Hans Vanaken. De Engelsen brachten zelfs een bod uit, maar dat veegden de Belgen meteen van tafel. Hoewel Philippe Clement vandaag nog zijn twijfels uitsprak over een langer verblijf van de spelmaker, zet hij zijn handtekening onder een verlengd contract tot 2025. Ook Simon Mignolet blijft ‘gewoon’ speler van Blauw-Zwart.

Een bedrag van meer dan vijftien miljoen euro. Dat had West Ham over voor de handtekening van Vanaken. Niks ervan, dacht de clubleiding van Club Brugge. Het bod werd van tafel geveegd en de gesprekken met de speler over een contractverlenging werden geopend. Het was een laatste poging van de club om haar sterspeler te behouden. ”Of ik zeker ben dat Hans blijft? Dat ben je nooit. Die realiteit heb ik meermaals ondervonden”, vertelde Clement vrijdagmiddag nog in gesprek met Het Nieuwsblad.

Toeval of niet, slechts een aantal uurtjes later meldt Club Brugge via de officiële kanalen dat Vanaken zijn contract heeft verlengd tot 2025. Hij had in eerste instantie een overeenkomst tot juli 2024. Ook Mignolet blijft langer verbonden aan de club. De doelman, aan wie Club Brugge veel te danken had in het afgelopen seizoen, kon rekenen op serieuze interesse vanuit Engeland en Frankrijk. Mignolet kwam in de zomer van 2019 over van Liverpool. In zijn eerste seizoen als doelman van Blauw-Zwart won hij de landstitel en werd hij verkozen tot beste doelman op het gala van de Gouden Schoen. Vanaken won de Gouden Schoen overigens in 2018 én 2019. Hij speelde onlangs tegen Zulte Waregem zijn 250e match voor Club speelde.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws