GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

Mignolet plaatst vraagtekens bij tweede strafschop

Club Brugge is er zaterdagavond niet in geslaagd te winnen van Standard. Door de puntendeling wacht Blauw-Zwart nu al zeven wedstrijden op een overwinning in Luik. Philippe Clement en de zijnen leken tot in de slotfase af te stevenen op een zege, maar moesten in extremis alsnog genoegen nemen met een puntje. Uiteindelijk een terechte uitslag, vond Simon Mignolet.

”Standard speelde een goede wedstrijd, niet alleen in de tweede helft. Zij plaatsten goede druk en inderdaad over een hele wedstrijd gezien is de 1-1 een correct resultaat”, vertelde Mignolet na afloop van het duel. ”Maar ik heb hier natuurlijk al vaak speciale wedstrijden meegemaakt. Als je de laatste twintig minuten ziet en bij een 0-1 voorsprong, op voorhand teken je daarvoor. Standard is een goede ploeg en dat hebben ze getoond. Uiteindelijk werd het 1-1, maar mijn buikgevoel zegt dat we eigenlijk twee punten verloren. We kijken nu vooruit naar de Champions League, dat is een andere competitie om ons opnieuw te tonen.”

Strafschoppen

Zonder groots te spelen stevende Club Brugge heel lang af op de overwinning. Na een stroeve start opende Krépin Diatta vlak voor de rust de score. In de tweede helft begon Blauw-Zwart een stuk feller, versterkt door de invalbeurt van Noa Lang, die bij zijn debuut direct een goede indruk maakte. Kansen op de tweede waren er zeker, maar het was aan Mignolet te danken dat de ploeg niet al eerder de gelijkmaker moest slikken. De doelman redde uitstekend op een strafschop van Maxime Lestienne. Door het uitblijven van de 0-2 bleef Standard echter in de wedstrijd, in extremis resulterend in nog een strafschop. Een zeer discutabele.

”Ik begrijp niet goed waarom ze het zo moeilijk maken. Er zijn assistenten en een VAR om te checken of het al dan niet een strafschop was. Ik durf het niet te zeggen, ik stond in doel en had er niet goed zicht op. Wat ik vooral niet begrijp, is dat men de beslissing zo vroeg pakt.”

”Laat je daar dan als scheidsrechter gewoon bijstaan”, vervolgde Mignolet. ”Ik wil geen vinger wijzen, maar er zijn hulpmiddelen genoeg om een betere beslissing te nemen dan nu voor een voldongen feit te staan. Ik ben geen slechte verliezer, want misschien verdiende Standard meer dan één punt. Ze speelden goed, dat durf ik gerust te zeggen. Maar voor ons verliezen we twee punten en een clean sheet die we niet hoefden te verliezen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws