Brugge december 10 Belgium, Philippe Clement and Simon Mignolet pictured during the pregame press conference of the UEFA Champions League game of Club Bruges vs Real Madrid. Pictured at the Jan Breydelstadion on december 10 Bruges Belgium. (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News/Photo News

Mignolet: ‘In eigen huis kunnen wij ook telkens drie punten pakken’

Zenit, Borussia Dortmund en Lazio Roma. Geen makkelijke loting, maar wel een met perspectief. De doelstelling van Club Brugge, Europees overwinteren, blijft intact. Bij de supporters van Blauw-Zwart heerst opportunisme, maar Philippe Clement doet daar – nog – niet aan mee.

De club en haar supporters moesten er lang op wachten, maar donderdagavond was het eindelijk zover. In het Franse Nyon had de loting voor de groepsfase van de Champions League plaats. Twee voormalig winnaars van de cup met de grote oren, Didier Drogba en Florent Malouda, koppelden Club Brugge aan Zenit, Dortmund en Lazio. Drie compleet verschillende ploegen in vergelijking met vorig seizoen, toen Club PSG, Real Madrid en het Turkse Gala lootte.

”Het is minder sexy dan vorig jaar, maar het zijn allemaal mooie uitdagingen”, was Clement zijn eerste reactie na afloop van de loting. De oefenmeester volgde de loting samen met een aantal van zijn spelers. ”Al die ploegen hebben ook een veel groter budget dan wij en als je als speler op dat niveau speelt, heb je sowieso veel kwaliteiten.”

Vorig seizoen verzamelde Club Brugge drie punten in de groepsfase. Dat bleek uiteindelijk voldoende voor een vervolg in de Europa League. Ook dit seizoen willen Clement en zijn mannen Europees overwinteren. ”Ik denk dat als we ons kunnen kwalificeren, en dan bedoel ik ook Europa League, we sowieso een goede zaak doen. We gaan zoals altijd voor het hoogst haalbare. We moeten niet te veel rekenen en gewoon zoveel mogelijk punten halen”, aldus de trainer.

Dortmund favoriet

In aanloop naar de loting zei Simon Mignolet het volgende: ”Een trip naar Liverpool (zijn oude werkgever) is geen must maar zou wel leuk zijn, terwijl ik eigenlijk ook nog niet veel wedstrijden op Italiaanse bodem heb betwist.” Een trip naar Liverpool zit er niet in, maar met Lazio treft Club wel een Italiaanse tegenstander. ”Ik ken alle ploegen vrij goed. Er hebben er veel ex-ploegmaats gespeeld en in Dortmund spelen nu ook nog enkele Belgen. Wat vooral leuk is, is dat het vier ploegen zijn die van elkaar kunnen winnen. Dortmund is natuurlijk topfavoriet, ook al komen ze uit pot 2”, aldus Mignolet.

Veel liefhebbers zullen Club Brugge de zwakste broeder van groep F noemen, maar daar zal men in Brugge het niet mee eens zijn. Club gaat vol voor zijn kansen en waarom ook niet? Geen competitie die onvoorspelbaarder is dan de Champions League. ”Het zal ook afhangen van wedstrijd tot wedstrijd”, vervolgt Mignolet. ”Als je in de winter naar Rusland moet en het ijskoud en er ligt sneeuw, dan is dat misschien een thuisvoordeel voor hun. Dortmund en Rome hebben dan weer heel vurige supporters. Langs de andere kant: als je hen naar Jan Breydel laat komen, dan kunnen wij ook telkens de drie punten pakken.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws