GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

‘Mignolet in de basis, Vanaken tegen IJsland opnieuw op de bank’

Door het afhaken van Thibaut Courtois is Simon Mignolet deze interlandperiode de nummer één van België. De doelman van Club Brugge verdedigde het doel tegen Ivoorkust en Engeland en staat ook vanavond tegen IJsland onder de lat. Althans, dat verwacht Het Nieuwsblad.

Ook in de afgelopen interlandperiode in september leek Mignolet een basisplaats te hebben veroverd. Hij keepte een uitstekende pot in Denemarken, waar hij dankzij enkele puike reddingen de nul hield. De verwachting was dat hij drie dagen later in het thuisduel met IJsland ook onder de lat zou staan. Roberto Martínez koos echter voor Koen Casteels. Heel lang duurde Casteels zijn optreden niet. Vlak na rust moest hij afhaken met een blessure, waardoor Mignolet alsnog een interland achter zijn naam mocht schrijven.

Tegen Ivoorkust en Engeland speelde hij zijn respectievelijk 25e en 26e interland voor de Rode Duivels. In het oefenduel met de Afrikaanse grootmacht droeg hij voor de eerste keer de aanvoerdersband. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij vanavond zijn volgende interland zal spelen. Door de nederlaag tegen Engeland (2-1) is de pot tegen IJsland een stuk belangrijker te worden. Hoewel Kevin de Bruyne en Jan Vertonghen niet op het vliegtuig stapten, verwacht Het Nieuwsblad Hans Vanaken en Brandon Mechele opnieuw op de bank.

De verwachte opstelling: Mignolet, Alderweireld, Boyata, Denayer, Meunier, Witsel, Tielemans, Carrasco, Doku, Trossard en Lukaku.

Door de nederlaag in en tegen Engeland, raakten de Rode Duivels de koppositie in groep 2 van divisie A kwijt aan de Engelsen. Het duel tussen IJsland en België begint vanavond om 20.45 uur. Tegelijkertijd trappen Engeland en Denemarken af voor hun onderlinge ontmoeting.

Lees hier hoe de andere internationals van Club Brugge presteerden met hun land.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws