Matig Club Brugge verliest twee punten tegen KV Mechelen

BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 31 : Rob Schoofs midfielder of KV Mechelen celebrates after scoring during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KV Mechelen on October 31, 2020 in Brugge, Belgium, 31/10/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Club Brugge is er opnieuw niet in geslaagd een competitiewedstrijd te winnen. Ondanks een 2-0 voorsprong kwam Blauw-Zwart in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen. De laatste competitiezege dateert daardoor van alweer bijna een maand geleden.

Knappe doelpunten

Clement bracht met Lang, Krmencik en Okereke drie nieuwe aanvallers aan de aftrap. Clinton Mata, de enige speler die tot nu toe iedere minuut op het veld had gestaan, mocht rusten. Zo kwam Mechele terug in de ploeg. Na een knap eerbetoon van The Starlings voor alle overleden Club fans was het tijd voor voetbal.

Blauw-Zwart begon gretig aan de partij al leidde dat niet meteen tot kansen. In de dertiende minuut kreeg Club een lichte vrije trap en Vormer schilderde die perfect in de bovenhoek. De Bruggelingen bleven hoog druk zetten maar iets te vaak liep het fout bij de laatste pass of werd er buitenspel geconstateerd. Mechelen kwam zich niet ingraven en stak een eerste keer de neus aan het venster met een schot van Storm dat gestopt werd door Mignolet. Toen Bijker de bal in de voeten van Vormer speelde kon Vanaken de bal binnendoor steken voor Noa Lang die de bal overhoeks binnen legde: 2-0. 

Iets voorbij het halfuur waren de bezoekers dicht bij de aansluitingstreffer toen De Camargo goed aflegde voor Hairemans, maar zijn schot werd prima gered door Mignolet. Club had het meest balbezit maar deed er iets te weinig mee. Lang waagde een poging van ver, maar Coucke ging goed plat en een schot van Vormer ging nipt over. Drie minuten voor de rust werd de thuisploeg opgeschrikt toen Mrabti kon voorzetten en De Camargo met een hakje de bal in het verste zijnet te leggen. Okereke knalde in de slotminuut nog naast en dat deed Storm hem na aan de overkant.

Slappe tweede helft

Club moest op zoek naar een derde doelpunt om gerust te zijn. Krmencik gleed een mislukt schot van Okereke tegen de netten, maar dat deed hij vanuit buitenspel. Mechelen begon zich steeds beter in de wedstrijd te voetballen. Storm kon zich doorzetten op links en uithalen, maar Mignolet kon de bal in hoekschop keren. Een nieuwe counter langs Storm belandde bij De Camargo maar die besloot te slap in de handen van de Brugse doelman. Club kon amper gevaar creëren. Een schot van Diatta was het enige wat het kon brengen.

Blauw-Zwart had gelukkig wel een alerte Mignolet in doel staan. Zo was hij sneller op de bal dan De Camargo die vrij gespeeld werd door Storm. Club slaagde er maar niet in zijn niveau op te krikken en kreeg het deksel op de neus. Een verre voorzet van Hairemans werd door Storm voor doel gekopt waarop Schoofs van dichtbij de bal tegen de netten kon koppen. Club moest nu nog iets proberen om de drie punten thuis te houden maar verder dan een schot van De Ketelaere dat gestopt werd door Coucke en Rits plaatste de bal hoog over. Zo werd het een zeer frustrerende avond voor Blauw-Zwart dat dure punten laat liggen.

Club Brugge komt door het gelijkspel in punten gelijk met Antwerp. Bij een overwinning hadden Clement en de zijnen de koppositie weer in handen, maar zover kwam het dus niet. Charleroi begint de zondag als koploper in de Jupiler Pro League. De Antwerpenaren kunnen Charleroi morgenmiddag echter weer passeren. Dan moet het elftal van Ivan Leko, dat afgelopen donderdag nog verrassend te sterk was voor Tottenham, zien af te rekenen met Anderlecht.

Laatste nieuws

Clement verklaart opvallende keuze voor Balanta

Club Brugge gaat vanaf 21.00 uur de strijd aan met Borussia Dortmund. Wil Blauw-Zwart in de race blijven voor een ticket voor de achtste...

Clement verrast: Balanta verdringt Rits naar de bank

Over ruim een uur trappen Borussia Dortmund en Club Brugge af voor alweer het vierde duel in de groepsfase van de Champions League. Ten...

Spelers peppen zichzelf op voor duel met Dortmund

Met nog slechts een kleine vier uur tot de aftrap van Borussia Dortmund-Club Brugge neemt de spanning flink toe. Philippe Clement en co staan...

Mignolet maakt supporters blij met uitspraken over toekomst

Afgelopen transferperiode werd Club Brugge gelinkt aan onder meer Bas Dost en Michy Batshuayi. Blauw-Zwart zag de aanvallers graag de overstap maken naar Jan...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...

Laatste Nieuws

Clement verklaart opvallende keuze voor Balanta

Club Brugge gaat vanaf 21.00 uur de strijd aan met Borussia Dortmund. Wil Blauw-Zwart in de race blijven voor een ticket voor de achtste...

Clement verrast: Balanta verdringt Rits naar de bank

Over ruim een uur trappen Borussia Dortmund en Club Brugge af voor alweer het vierde duel in de groepsfase van de Champions League. Ten...

Spelers peppen zichzelf op voor duel met Dortmund

Met nog slechts een kleine vier uur tot de aftrap van Borussia Dortmund-Club Brugge neemt de spanning flink toe. Philippe Clement en co staan...

Mignolet maakt supporters blij met uitspraken over toekomst

Afgelopen transferperiode werd Club Brugge gelinkt aan onder meer Bas Dost en Michy Batshuayi. Blauw-Zwart zag de aanvallers graag de overstap maken naar Jan...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Adverteren op Blauwzwartfans?
Vraag meer informatie via ons contactformulier

Populair Deze Week

Vrees Philippe Clement komt uit: Club-speler test positief

Eduard Sobol maakte in zijn eerste seizoen op Jan Breydel een goede indruk. Club Brugge besloot hem van de zomer dan ook nog een...

Horvath mogelijk bezig aan zijn laatste weken in Brugge

De schrik was groot in Brugge, toen bekend werd dat Simon Mignolet positief had getest op het coronavirus. De doelman moest dan ook een...

Clement ziet invaller het verschil maken tegen Kortrijk

Hoewel het zeker niet van harte ging, kon Club Brugge zaterdagavond weer drie punten bijschrijven. Philippe Clement en co behouden de koppositie en kunnen...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...

Opmerkelijk: ‘Dennis niet mee naar Dortmund-Club Brugge na discussie op spelersbus’

Emmanuel Dennis zal niet in actie komen voor Club Brugge tegen Borussia Dortmund. De Nigeriaan zorgde voor een bommetje in de selectie van Philippe...