Matchverslag: Club wint eenvoudig van Anderlecht

Club Brugge wint van Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 :Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
©Jimmy Bolcina / Photo News

Blauw-Zwart heeft de topper tegen de Brusselse rivaal eenvoudig gewonnen. Club prikte er drie tegen de netten tegen een onmachtig Anderlecht. Na een sterke eerste helft, bekroond met een doelpunt van Diatta, werd de wedstrijd kort na de rust definitief beslist na een strafschop van Vanaken. Ruud Vormer zorgde voor de kers op de taart.

Philippe Clement voerde twee wijzigingen door. Krmencik was geblesseerd uitgevallen op training en werd vervangen door Badji. Sobol kwam in de plaats van Ricca. Voor de wedstrijd werden Hans Vanaken en Mignolet in de bloemetjes gezet, niet om hun nieuw contract maar Vanaken kreeg eindelijk zijn Gouden Schoen en Mignolet zijn trofee voor beste doelman. Bij de bezoekers geen Doku, maar wel Percy Tau die zijn rentree maakte op Jan Breydel.

Druk zetten loon

De wedstrijd begon aanvankelijk evenwichtig maar stilaan nam Club de overhand.  Kossounou kon zijn voet tegen een vrije trap van Vormer zetten maar Van Crombrugge kon de bal oprapen. Vanaken kreeg enkele minuten een eerste kans toen Badji een ingooi van Diatta kon verlengen tot bij de Brugse draaischijf, maar Murillo gooide zich er nog voor. Iets voorbij het kwartier dook Hans opnieuw op in de rechthoek maar dit keer duwde hij een voorzet van Diatta naast.

Club was nu heer en meester, won de duels en pikte alle tweede ballen op. Een doelpunt kon niet langer uitblijven en dit viel ook in de 23e minuut. Badji kon een bal van Vranjes onderscheppen en toen ging het snel. Via De Ketelaere en Vanaken werd Diatta vrijgespeeld en die duwde de bal beheerst voorbij Van Crombrugge. Club ging onmiddellijk op zoek naar een tweede treffer. Een erg bedrijvige Diatta sneed naar binnen maar zijn schot ging via het hoofd van Vranjes over. Blauw-Zwart bleef de controle over de wedstrijd behouden maar slaagde er niet meer in te scoren. Diatta kraakte zijn volley en Vanaken kon tot tweemaal toe niet hard genoeg besluiten.

In de slotfase kwamen de Brusselaars even de kop aan het venster steken met o.a. een afzwaaier van Verschaeren. Club ging dus met een 1-0 rusten en daarmee beloonde het zichzelf te weinig voor de goede eerste helft.

© Jan De Meuleneir / Photonews

Sambi Lokonga toch niet klaar

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de Bruggelingen. Sambi Lokonga miste een basiscontrole en haalde vervolgens Vormer onderuit. Vanaken zette zich achter de bal en legde bal simpel in het doel voorbij Wellenreuther die bij de rust de geblesseerde Van Crombrugge was komen vervangen. Club ging op zoek naar een derde doelpunt en het was opnieuw de gretige Diatta die met een knal uitpakte, maar Wellenreuther kon de bal afweren. Ook de rebound van De Ketelaere belandde in de handen van de Duitse doelman.

Het ging bij momenten té gemakkelijk voor Club en dat leidde tot wat concentratieverlies. Zo kreeg Tau plots een kans maar Mignolet bracht redding met de voet en de Brugse doelman ging vervolgens goed plat op een poging van Verschaeren. De wedstrijd verwaterde wat. Sambi Lokonga, uitgerekend de jongeling die in de kranten verklaarde helemaal klaar te zijn voor de topper en dat de Brusselaars zelfs méér talent hadden, verloor opnieuw de bal en haalde vervolgens De Ketelaere onderuit. Een tweede gele kaart was het logische gevolg en misschien zal de jongeling nu beseffen dat grote mensen voetballen op het veld wordt gespeeld? 

De aanwezige supporters schrokken even op toen Amuzu net buiten de rechthoek wist te scoren, maar Murillo stond daarbij in de weg van Mignolet waardoor het doelpunt terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Nadat invaller Dennis een hoekschop nog op de rug van Kossounou had gekopt, was het slotakkoord voor de Brugse captain die in blessuretijd een vrije trap via de paal in doel krulde. Zo boekte Club een meer dan terechte 3-0 zege tegen de onmachtige paars-witten. 

Laatste nieuws

Jubileum voor Horvath op komst na speciale avond in Rusland

Door de absentie van Simon Mignolet staat Ethan Horvath vanavond opnieuw onder de lat bij Club Brugge. Het is voor het eerst...

Club Brugge heeft het niet altijd makkelijk na een Europees duel

''Met een prestatie zoals in Zenit bewijs je dat je een hele goede ploeg bent. Maar om een grote ploeg te hebben...

Clement eist ook tegen OH Leuven een topprestatie

Met een 1-2 overwinning op bezoek bij Zenit kon het avontuur in de Champions League niet beter van start gaan. Over vijf...

Rival watch: Lazio wil eindelijk weer eens winnen in de Serie A

Mocht Club Brugge het bezoek aan OHL zaterdagavond winnend afsluiten, kent het een (bijna) perfecte week. Met de winst in Sint-Petersburg natuurlijk...

Club Brugge speelt komende tijd voor lege tribunes

De ticketverkoop voor het thuisduel met Lazio, die vanavond van start zou gaan, gaat niet door. Op basis van de beslissingen van...

Laatste Nieuws

Jubileum voor Horvath op komst na speciale avond in Rusland

Door de absentie van Simon Mignolet staat Ethan Horvath vanavond opnieuw onder de lat bij Club Brugge. Het is voor het eerst...

Club Brugge heeft het niet altijd makkelijk na een Europees duel

''Met een prestatie zoals in Zenit bewijs je dat je een hele goede ploeg bent. Maar om een grote ploeg te hebben...

Clement eist ook tegen OH Leuven een topprestatie

Met een 1-2 overwinning op bezoek bij Zenit kon het avontuur in de Champions League niet beter van start gaan. Over vijf...

Rival watch: Lazio wil eindelijk weer eens winnen in de Serie A

Mocht Club Brugge het bezoek aan OHL zaterdagavond winnend afsluiten, kent het een (bijna) perfecte week. Met de winst in Sint-Petersburg natuurlijk...

Club Brugge speelt komende tijd voor lege tribunes

De ticketverkoop voor het thuisduel met Lazio, die vanavond van start zou gaan, gaat niet door. Op basis van de beslissingen van...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populair Deze Week

Dingen die opvielen tijdens de CL-opening tegen Zenit

Een geweldige start van de Champions League voor Club Brugge. In Sint-Petersburg leek het duel met Zenit heel lang af te stevenen...

Kippenvel! Horvath emotioneert met mooie woorden na Zenit

Hoewel Charles de Ketelaere uiteindelijk uitgroeide tot held van Club Brugge, mag Ethan Horvath zijn rol uiteraard niet onbesproken blijven. De Amerikaan...

Lang maakt indruk bij debuut: ‘Dank je, Ajax’

Een 0-1 voorsprong bij rust, maar goed was het zeker niet wat Club Brugge liet zien in de eerste helft. Onder meer...

Vermoedelijke opstelling Zenit-Club Brugge: ‘Defensieve keuzes Clement, Russen zonder beste Brazilianen’

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petesburg. Coach Philippe Clement mist onder meer Simon Mignolet en moet...

De opvallende statistieken van Ethan Horvath

Dinsdagavond, in het duel met Zenit, staat niet Simon Mignolet, maar Ethan Horvath onder de lat bij Club Brugge. Mignolet testte afgelopen...