TUBIZE, BELGIUM - SEPTEMBER 02 : Brandon Mechele defender of Belgium and Jeremy Doku forward of Belgium pictured during a training session of the Belgian National Football Team prior to the friendly game against Denmark on September 2, 2020 in Tubize, Belgium, 2/09/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Martínez kiest voor Mignolet, Vanaken én Mechele

Simon Mignolet keepte in september een uitstekende interland tegen Denemarken. Dankzij een aantal puike reddingen van de doelman zegevierden de Rode Duivels met 0-2. Hij krijgt opnieuw het vertrouwen van Roberto Martínez en verdedigt het doel in de vriendschappelijke interland tegen Ivoorkust. Daarnaast beginnen ook Hans Vanaken en Brandon Mechele aan de aftrap. De oefeninterland begint om 20.45 uur.

Dat Mignolet onder de lat staat, is overigens geen verrassing. Martínez bevestigde immers tijdens de persconferentie van woensdagmiddag al dat de doelman van Club Brugge het doel zou verdedigen. Over de andere namen die vanaf 20.45 uur in actie komen, wilde de Spanjaard gisteren nog niet zoveel kwijt.

Het Laatste Nieuws verwachtte ook een basisplaats voor Vanaken. Goed nieuws voor onze spelmaker, want hij begint inderdaad aan de aftrap. Tijdens de vorige interlandperiode moest hij het doen met een kleine tien minuten tegen IJsland. HLN hield daarentegen geen rekening met een basisplaats voor Mechele, maar ook hij krijgt de kans van Martínez. Vorige maand kwam Mechele zijn tijd bij de Rode Duivels al vroeg tot een einde. Hij testte na het duel met Denemarken positief op het coronavirus. Tijdens het bezoek aan de Denen kwam hij overigens niet in actie.

Mechele moest vervolgens twee weken toekijken en verloor in die periode zijn basisplaats aan Odilon Kossounou. Ook in de topper tegen Anderlecht kreeg de Ivoriaanse verdediger de voorkeur boven Mechele. Desondanks kon de 27-jarige verdediger wel rekenen op een uitnodiging van Martínez. Vanavond mag hij zich bewijzen tegen het aanvallend sterke Ivoorkust.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws