Foto: ©Blue Army

Lazio tankt vertrouwen in aanloop naar duel met Club Brugge

Over drie dagen wacht Club Brugge alweer het tweede duel in de groepsfase van de Champions League. Na het bezoek aan Zenit komt Lazio woensdagavond op visite. In tegenstelling tot Philippe Clement en de zijnen wisten de Italianen hun generale repetitie wel winnend af te sluiten.

Na de zege tegen Zenit was Club Brugge er alles aan gelegen om ook het bezoek aan OH Leuven in drie punten om te zetten. De Bruggenaren lieten zich echter verrassen door de promovendus. Blauw-Zwart kwam in Oud-Heverlee en Leuven twee keer op een achterstand. De 1-0 kon nog worden weggewerkt, maar de 2-1 kwam niet meer van het scorebord. Zodoende leed Club Brugge een vervelende nederlaag in aanloop naar het CL-duel met Lazio.

I Biancocelesti reist daarentegen met een overwinning op zak af naar het Jan Breydelstadion. Dat moet de ploeg het nodige vertrouwen geven. Met slechts vier punten na evenveel duels maakte Lazio een slechte competitiestart door. Afgelopen dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund was daar echter weinig van te merken. De Italianen versloegen de gedoodverfde groepswinnaar met 3-1. Zaterdagavond kreeg Lazio bezoek van Bologna, dat op de ranglijst één plekje lager stond gepositioneerd.

Immobile

Makkelijk had Lazio het zeker niet tegen Bologna. Het eerste doelpunt viel een kleine tien minuten na rust. Luis Alberto joeg de bal keihard tegen de touwen voor de verlossende 1-0. Bologna liet zich niet van de wijs brengen en was via een vrije trap – die uiteen spatte op de lat – dichtbij de gelijkmaker. Wie anders dan Ciro Immobile kopte Lazio uiteindelijk alsnog in veilige haven. De Italiaan, die in het afgelopen seizoen maar liefst 36 keer het net vond, produceerde zijn twee competitietreffer van het seizoen.

In de slotfase deed Bologna nog wat terug, maar de overwinning van Lazio kwam niet meer in gevaar. Dankzij de zege stijgt de komende tegenstander van Club Brugge een aantal plekken op de ranglijst.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws