BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 : Odilon Kossounou defender of Club Brugge pictured while Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrates scoring the opening goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
©Jan De Meuleneir / Photonews

Lazio mist Immobile en nog veel meer spelers tegen Club Brugge

Wil Club Brugge eindelijk weer eens drie punten pakken tegen Lazio, lijkt woensdagavond de uitgelezen mogelijkheid. De Italianen wonnen vorige week weliswaar met 3-1 van Borussia Dortmund, maar missen in Brugge een groot aantal spelers. Daartoe behoort onder meer Ciro Immobile. Dat zijn afwezigheid een grote aderlating is voor Lazio moge duidelijk zijn.

Immobile had het in het afgelopen seizoen ongelooflijk op zijn heupen. In 44 officiële wedstrijden was hij maar liefst 39 keer trefzeker. Van die 39 treffers produceerde hij er 36 in de Serie A. Dit seizoen heeft hij na vijf duels alweer drie treffers achter zijn naam. Hij scoorde vorige week nog de vroege openingstreffer in het thuisduel met Dortmund. De eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League werd verrassend met 3-1 gewonnen. Woensdagavond hoopt Lazio de zege op de Duitsers een vervolg te geven tegen Club Brugge. De Italianen staan echter voor een lastige klus. Van de elf namen die tegen Dortmund aan de aftrap stonden, reizen vijf spelers niet mee naar Brugge.

Maandag werden bij de Lazio-spelers de door de UEFA verplichte coronatests afgenomen. Dinsdag telden de journalisten slechts twaalf A-spelers op de training en luchthaven. Immobile is dus één van de afwezigen, maar ook basisspelers Luis Alberto, Lucas Leiva, Thomas Strakosha en Luiz Felipe moeten een streep zetten door het duel met Club. Daarnaast kan Simone Inzaghi ook geen beroep doen op Andreas Pereira, Manuel Lazzari, Danilo Cataldi, Nicolo Armini, Djavan Anderson en Gonzalo Escalante. Het is overigens niet bekend of alle afwezigen besmet zijn met het coronavirus. Enkele spelers stonden sowieso al aan de kant met een blessure.

Puzzelen

Lazio-coach Inzaghi zal dus flink moeten puzzelen aan zijn elftal. In aanloop naar de match van morgenavond wilde hij daar het volgende over kwijt. ”Dit is een noodsituatie die we liever niet gewild hadden. Het moeilijkste is dat we nu nog weinig rotatiemogelijkheden hebben, maar we zullen ons aanpassen aan de weinige opties die er nog overblijven.”

Welke 22 namen het veld van Jan Breydel zullen betreden, is dus nog maar de vraag. Ook Club Brugge is in afwachting van de resultaten van de coronatests die maandagochtend werden afgenomen. Het zou dus zomaar kunnen dat ook Blauw-Zwart gehavend aan de aftrap begint. Welke spelers Philippe Clement wel of niet tot zijn beschikking zal hebben, Inzaghi verwacht sowieso een moeilijke pot. ”Club Brugge is een moeilijke tegenstander. Ze zijn goed begonnen met hun zege in Sint-Petersburg. Fysiek zijn ze heel sterk. Wij zullen moeten proberen om hen in de moeilijkheden te brengen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws