Kippenvel! Horvath emotioneert met mooie woorden na Zenit

Ethan Horvath
Ethan Horvath Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Hoewel Charles de Ketelaere uiteindelijk uitgroeide tot held van Club Brugge, mag Ethan Horvath zijn rol uiteraard niet onbesproken blijven. De Amerikaan was ongelukkig bij de tegentreffer, maar behield zijn ploeg met een geweldige redding van een achterstand. Het was zijn eerste duel sinds lange tijd. Na afloop kon hij zijn tranen dan ook niet bedwingen.

Simon Mignolet is sinds zijn komst in de zomer van 2019 niet meer weg te denken onder de lat. De schrik was dan ook groot toen afgelopen weekend bekend werd dat hij positief testte op corona. Hij ging met onmiddellijke ingang in quarantaine en moest het duel met Zenit aan zich voorbij laten gaan. Maandagavond bevestigde Philippe Clement dat Horvath hem zou vervangen onder de lat. De Amerikaan speelde in september 2019 zijn laatste officiële duel voor Blauw-Zwart. Dan plotseling moeten spelen in zo'n belangrijke pot, is natuurlijk niet niks. Horvath deed het echter uitstekend en behoedde zijn ploeg uiteindelijk van een achterstand. Door een puike redding op een poging van Artjom Dzjoeba van heel dichtbij bleef Club Brugge in de wedstrijd.

Na afloop werd het Horvath even allemaal te veel. Hij liet zijn tranen de vrije loop. In onderstaande video van Club Brugge vertelt hij waarom hij zo geëmotioneerd het veld verliet.

https://www.youtube.com/watch?v=WK8ixxQqZ6E

Ook zijn Amerikaanse landgenoten waren gelukkig voor hem. Mooie woorden waren er van Christian Pulisic, de grote ster van het nationale elftal van de Verenigde Staten.

https://twitter.com/cpulisic_10/status/1318686888291651591?s=20
Lees meer:
0 reacties