Foto: ©Blue Army

Jubileum voor Horvath op komst na speciale avond in Rusland

Door de absentie van Simon Mignolet staat Ethan Horvath vanavond opnieuw onder de lat bij Club Brugge. Het is voor het eerst sinds begin vorig seizoen dat hij twee officiële duels op rij het doel verdedigt. Tegen OH Leuven keept hij ook nog eens zijn vijftigste competitiewedstrijd voor Blauw-Zwart.

Sinds Mignolet zijn komst in de zomer van 2019 is hij niet meer weg te denken uit de basiself van Philippe Clement. In zijn eerste seizoen had hij direct een groot aandeel in het landskampioenschap. In 27 competitiewedstrijden hield hij maar liefst zeventien keer de nul. Ook dit seizoen is hij de onbetwiste nummer één van Blauw-Zwart. De schrik was dan ook groot toen vorige week bekend werd dat hij het bezoek aan Zenit moest missen. Mignolet testte positief op corona en ging met onmiddellijke ingang in quarantaine. Zijn vervanger, Horvath, wachtte op dat moment al ruim een jaar op minuten in een officieel duel.

In aanloop naar het eerste groepsduel in de Champions League sprak Clement zijn vertrouwen uit in de Amerikaan. ”Ethan is er klaar voor. Je kunt niet in iemand zijn hoofd kijken, maar fysiek is hij top.” En dat liet Horvath zien ook. Hoewel hij ongelukkig was bij de tegentreffer, had hij een belangrijk aandeel in de knappe zege. Met een puike redding op een poging van dichtbij van Artjom Dzjoeba behoedde hij zijn ploeg voor een achterstand. Dankzij onder meer die redding én natuurlijk de treffer van Charles de Ketelaere in extremis hielden de Bruggenaren drie punten over aan hun eerste groepsduel.

Tranen

Na afloop kon Horvath zijn tranen niet bedwingen. ”Ik heb heel lang niet gespeeld. Het team aan de overwinning kunnen helpen in die hele corona-pandemie, plus het feit dat het in december een jaar geleden zal zijn dat ik mijn ouders zag… Dat waren plots een heleboel emoties samen”, vertelde hij. Zijn prestatie in Sint-Petersburg bleef uiteraard niet onopgemerkt. Zelfs Roberto Martínez, de coach van de Rode Duivels, was onder de indruk. En op social media deelde Christian Pulisic, de ster van Chelsea en de Verenigde Staten, zijn blijdschap voor zijn landgenoot.

Plots stond Horvath in het middelpunt van de belangstelling, ruim een jaar na zijn laatste officiële match voor Club Brugge. Vanavond, als Blauw-Zwart de koppositie verdedigt op bezoek bij OH Leuven, mag hij opnieuw aan de bak. Op 2 augustus 2019 verdedigde hij voor het laatst het doel in een competitiematch. Club Brugge vernederde STVV en Horvath hield de nul. In Oud-Heverlee en Leuven keept hij zijn vijftigste competitiematch. Een overwinning én een clean sheet, dat zou toch mooi zijn. Het is Horvath in ieder geval gegund.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws