DOHA, QATAR - JANUARY 9 : Eduard Sobol defender of Club Brugge scores and celebrates pictured during the friendly match between Club Brugge and PSV Eindhoven during the winter camp in Doha , on January 09, 2020 in Doha, Qatar, 9/01/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Photo news

Interlands: Sobol en Oekraïne krijgen pakslaag in Frankrijk

Hoewel hij in de afgelopen weken schommelde tussen basis en bank, kreeg Eduard Sobol wel gewoon een uitnodiging voor de interlands van Oekraïne. Woensdagavond kwam hij een helft in actie in en tegen Frankrijk. De thuisploeg was veel en veel te sterk voor de Oekraïners: 7-1.

Evenals in de afgelopen interlands van Oekraïne begon Sobol tegen Frankrijk op de bank. Hij zag dat Frankrijk al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Debutant Eduardo Camavinga kreeg de bal op geniale wijze achter doelman Heorhiy Bushchan. Na een kleine 25 minuten verdubbelde Frankrijk via Olivier Giroud de score en tien minuten later maakte hij zijn tweede van de avond. Vlak voor rust werkte Vitalii Mykolenko nog in eigen doel.

Direct na rust makte Sobol zijn entree. Een kleine tien minuten na de pauze maakte Oekraïne de eretreffer. Wie dacht dat de gasten in staat waren een comeback te verrichten, kwam bedrogen uit. De Fransen schakelden na de tegentreffer over naar de hoogste versnelling en liepen via Clorentin Tolisso, Kylian Mbappé en Antoine Griezmann uit naar een 7-1 overwinning.

Zaterdagavond gaat Oekraïne op zoek naar eerherstel, maar ook dan wacht een zware dobber. De ploeg van Andrej Sjevtsjenko krijgt bezoek van Duitsland, dat woensdagavond met 3-3 gelijkspeelde tegen Turkije. Drie dagen na de ontmoeting met Duitsland wacht Oekraïne het treffen met Spanje. De Spanjaarden waren in september nog veel te sterk voor het land van onze Sobol: 3-0. Vanavond stond er voor Spanje een op papier leuk potje met Portugal op het programma, maar beide ploegen stelden teleur. Hoewel de veel en makkelijk scorende Cristiano Ronaldo gewoon aan de aftrap stond, eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

Morgenavond komen de Rode Duivels in actie.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws