Interlands: De Ketelaere en co blameren zich in Moldavië

LEUVEN, BELGIUM - OCTOBER 9 : Charles De Ketelaere midfielder of Belgium battles for the ball with ames, Tyler Waite forward of Wales during the UEFA Under 21 qualifying round match between Belgium and Wales on October 09, 2020 in Leuven, Belgium, 9/10/2020 ( Photo by [Fullname] / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

De Rode Duivels U21 zijn er dinsdagmiddag niet in geslaagd de kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië U21 winnend af te sluiten. Charles de Ketelaere begon aan de aftrap en speelde de volle negentig minuten, maar ook hij kon de 1-0 nederlaag niet voorkomen. De Belgen zien zo de Duitse leeftijdsgenoten passeren in Groep I.

De beloften maakten in de afgelopen interlandperiode veel indruk. Duitsland U21 werd met maar liefst 4-1 verslagen. De Ketelaere maakte in dat duel zijn debuut voor de U21 en was direct trefzeker. Ook vorige week lieten de Belgen zien goed te kunnen voetballen. De leeftijdsgenoten van Wales kwamen er totaal niet aan te pas en werden met een 5-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Tegen Moldavië kwam het elftal van Jacky Mathijssen echter een stuk minder voor de dag. De Ketelaere maakte opnieuw de negentig minuten vol, maar slaagde er niet in het verschil te maken. Een doelpunt van Denis Furtunã deed De Ketelaere en co de das om.

Loïs Openda, door Club Brugge verhuurd aan Vitesse, kreeg in de absolute slotfase nog de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Hij faalde echter vanaf elf meter. Door de nederlaag zullen de beloften nog alle zeilen moeten bijzetten om zich te plaatsen voor het EK dat volgend jaar plaatsvindt. Dankzij een 1-0 overwinning op Bosnië en Herzegovina is Duitsland de nieuwe koploper in groep I. De nummers één plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. De vier beste nummers twee vechten in de play-offs om de laatste twee toegangsbewijzen. België zal in november moeten winnen van Bosnië en Herzegovina om uitzicht te blijven houden op dat ticket.

Kossounou

Hoewel hij vanmiddag met Ivoorkust met 1-0 verloor van Japan, zal Odilon Kossounou met een tevreden gevoel terugkeren bij Club Brugge. De jonge verdediger debuteerde vorige week in het oefenduel met België voor zijn land. Een jubileum voor Kossonou, dat vandaag een vervolg kreeg met zijn eerste basisplaats in het Ivoriaanse elftal. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar door een late treffer van Ueda zegevierde Japan alsnog in de vriendschappelijke ontmoeting.

Ook Noa Lang kwam vanavond in actie. Hoewel hij het moest doen met twee invalbeurten tegen Gibraltar en Cyprus, zal hij met een goed gevoel toewerken naar zijn eerste matchday met Club Brugge. De flankspeler kwalificeerde zich met Oranje U21 voor het EK in Hongarije en Slovenië. De Nederlanders zegevierden met maar liefst 0-7 op en tegen Cyprus. Lang betrad na een kleine zeventig minuten in het veld. Oranje hield flink huis in de tweede helft. Bij de thee was de tussenstand nog 0-1.

In Brugge schommelde hij in de afgelopen weken tussen basis en bank, maar in het nationale elftal van Oekraïne lijkt Eduard Sobol zeker te zijn van zijn plek. Hoewel hij in het oefenduel met Frankrijk (7-1 nederlaag) nog op de bank begon, stond hij in de Nations Leaguewedstrijden tegen Duitsland en Spanje ‘gewoon’ aan de aftrap. Van Duitsland werd verloren, maar tegen de Spanjaarden boekten Sobol en co een zeer knappe zege: 1-0. Dankzij de overwinning komen de Oekraïners in punten gelijk met Duitsland. Spanje blijft de koploper in groep 4 van divisie A van de Nations League. De voorsprong op Duitsland en Oekraïne bedraagt slechts één puntje.

Voor Senegal en Krépin Diatta stond een oefenwedstrijd tegen Mauritanië op het programma, maar werd eerder vandaag afgelast wegens coronagevallen bij de Mauritaniërs.

Laatste nieuws

All Blues Day live te volgen via Facebook en YouTube

Club Brugge doet vanavond een nieuwe gooi naar de koppositie. Philippe Clement en de zijnen hadden de hoogste plek onlangs nog in...

Rival Watch: Dortmund op bezoek bij promovendus

De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op voor Club Brugge. Veel tijd om op adem te komen is er dus niet....

Pro League wijst uitstelverzoek KV Mechelen van de hand

De ontmoeting tussen Club Brugge en KV Mechelen zaterdagavond gaat 'gewoon' door. De bezoekende club zag het duel het liefst uitgesteld worden,...

Beste CL-start in jaren voor Club Brugge

Club Brugge pakte woensdagavond een verdiend punt tegen Lazio, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn. De ploeg van Philippe Clement...

‘Het zegt veel dat we niet tevreden zijn met het gelijkspel’

Met een benutte strafschop kort voor rust bezorgde Hans Vanaken Club Brugge een verdiend punt. De middenvelder realiseerde zich na afloop echter...

Laatste Nieuws

All Blues Day live te volgen via Facebook en YouTube

Club Brugge doet vanavond een nieuwe gooi naar de koppositie. Philippe Clement en de zijnen hadden de hoogste plek onlangs nog in...

Rival Watch: Dortmund op bezoek bij promovendus

De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op voor Club Brugge. Veel tijd om op adem te komen is er dus niet....

Pro League wijst uitstelverzoek KV Mechelen van de hand

De ontmoeting tussen Club Brugge en KV Mechelen zaterdagavond gaat 'gewoon' door. De bezoekende club zag het duel het liefst uitgesteld worden,...

Beste CL-start in jaren voor Club Brugge

Club Brugge pakte woensdagavond een verdiend punt tegen Lazio, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn. De ploeg van Philippe Clement...

‘Het zegt veel dat we niet tevreden zijn met het gelijkspel’

Met een benutte strafschop kort voor rust bezorgde Hans Vanaken Club Brugge een verdiend punt. De middenvelder realiseerde zich na afloop echter...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populair Deze Week

Oplossing stadiondossier voorgesteld door Groen: “Club Brugge eigenaar, Cercle huurder”

De Brugse oppositiepartij Groen heeft volgens Het Laatste Nieuws de oplossing gevonden voor het stadiondossier van Club Brugge. Groen stelt voor om...

Club-huurling Openda maakt opnieuw indruk bij Vitesse

De revelatie van Club Brugge is dit seizoen niet actief op Jan Breydel, maar in Arnhem. Loïs Openda vertrok van de zomer...

Opvallend: ‘Club Brugge traint zonder resultaat coronatests van UEFA’

Club Brugge is met een volledige groep aan de laatste training begonnen voor het Champions League-duel tegen Lazio komende woensdag, dat meldt...

Historie tegen Italiaanse ploegen: die ene treffer van Mendoza

Na de zege tegen Zenit in het eerste duel in de groepsfase van de Champions League bevond Club Brugge zich een aantal...

Wissel van Lang leidt tot onbegrip bij fans

Philippe Clement verraste door tijdens het bezoek aan OH Leuven Ruud Vormer, Charles de Ketelaere en Emmanuel Dennis op te bank te...