LEUVEN, BELGIUM - OCTOBER 9 : Charles De Ketelaere midfielder of Belgium battles for the ball with ames, Tyler Waite forward of Wales during the UEFA Under 21 qualifying round match between Belgium and Wales on October 09, 2020 in Leuven, Belgium, 9/10/2020 ( Photo by [Fullname] / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Interlands: De Ketelaere en co blameren zich in Moldavië

De Rode Duivels U21 zijn er dinsdagmiddag niet in geslaagd de kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië U21 winnend af te sluiten. Charles de Ketelaere begon aan de aftrap en speelde de volle negentig minuten, maar ook hij kon de 1-0 nederlaag niet voorkomen. De Belgen zien zo de Duitse leeftijdsgenoten passeren in Groep I.

De beloften maakten in de afgelopen interlandperiode veel indruk. Duitsland U21 werd met maar liefst 4-1 verslagen. De Ketelaere maakte in dat duel zijn debuut voor de U21 en was direct trefzeker. Ook vorige week lieten de Belgen zien goed te kunnen voetballen. De leeftijdsgenoten van Wales kwamen er totaal niet aan te pas en werden met een 5-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Tegen Moldavië kwam het elftal van Jacky Mathijssen echter een stuk minder voor de dag. De Ketelaere maakte opnieuw de negentig minuten vol, maar slaagde er niet in het verschil te maken. Een doelpunt van Denis Furtunã deed De Ketelaere en co de das om.

Loïs Openda, door Club Brugge verhuurd aan Vitesse, kreeg in de absolute slotfase nog de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Hij faalde echter vanaf elf meter. Door de nederlaag zullen de beloften nog alle zeilen moeten bijzetten om zich te plaatsen voor het EK dat volgend jaar plaatsvindt. Dankzij een 1-0 overwinning op Bosnië en Herzegovina is Duitsland de nieuwe koploper in groep I. De nummers één plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. De vier beste nummers twee vechten in de play-offs om de laatste twee toegangsbewijzen. België zal in november moeten winnen van Bosnië en Herzegovina om uitzicht te blijven houden op dat ticket.

Kossounou

Hoewel hij vanmiddag met Ivoorkust met 1-0 verloor van Japan, zal Odilon Kossounou met een tevreden gevoel terugkeren bij Club Brugge. De jonge verdediger debuteerde vorige week in het oefenduel met België voor zijn land. Een jubileum voor Kossonou, dat vandaag een vervolg kreeg met zijn eerste basisplaats in het Ivoriaanse elftal. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar door een late treffer van Ueda zegevierde Japan alsnog in de vriendschappelijke ontmoeting.

Ook Noa Lang kwam vanavond in actie. Hoewel hij het moest doen met twee invalbeurten tegen Gibraltar en Cyprus, zal hij met een goed gevoel toewerken naar zijn eerste matchday met Club Brugge. De flankspeler kwalificeerde zich met Oranje U21 voor het EK in Hongarije en Slovenië. De Nederlanders zegevierden met maar liefst 0-7 op en tegen Cyprus. Lang betrad na een kleine zeventig minuten in het veld. Oranje hield flink huis in de tweede helft. Bij de thee was de tussenstand nog 0-1.

In Brugge schommelde hij in de afgelopen weken tussen basis en bank, maar in het nationale elftal van Oekraïne lijkt Eduard Sobol zeker te zijn van zijn plek. Hoewel hij in het oefenduel met Frankrijk (7-1 nederlaag) nog op de bank begon, stond hij in de Nations Leaguewedstrijden tegen Duitsland en Spanje ‘gewoon’ aan de aftrap. Van Duitsland werd verloren, maar tegen de Spanjaarden boekten Sobol en co een zeer knappe zege: 1-0. Dankzij de overwinning komen de Oekraïners in punten gelijk met Duitsland. Spanje blijft de koploper in groep 4 van divisie A van de Nations League. De voorsprong op Duitsland en Oekraïne bedraagt slechts één puntje.

Voor Senegal en Krépin Diatta stond een oefenwedstrijd tegen Mauritanië op het programma, maar werd eerder vandaag afgelast wegens coronagevallen bij de Mauritaniërs.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws