Phillipe Clement
Copyright : Photonews

‘Iedereen zou op voorhand getekend hebben voor deze vier op zes’

Hoewel er voor Club Brugge tegen Lazio veel meer had ingezeten, is Philippe Clement trots op zijn team. Na de zege tegen Zenit liet Blauw-Zwart ook tegen de Italianen een goede indruk achter. ”Onze beste match in twee jaar Champions League.”

De start van Club Brugge was echter niet groots. Binnen het kwartier had Lazio de voorsprong te pakken. De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen en ging met verzorgd voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Die vond Club Brugge vlak voor rust. Na de pauze had Blauw-Zwart voldoende mogelijkheden om de zege over de winst te trekken. Het ontbrak de ploeg echter aan finesse en overtuiging in de zestien. ”We hebben drie punten verdiend”, vertelde Clement na afloop van de match. ”Ik ben voor negentig procent trots op wat ze getoond hebben: met hoge druk, met de juiste ruimtes te vinden tegen een heel compacte stevige ploeg, met terugkomen van een achterstand en met blijven doorgaan voor de overwinning.”

Voldoende voor de tweede zege in de groepsfase was het echter niet. Na afloop van de match heerste bij de groep het gevoel dat het met één punt te weinig heeft gekregen. ”Die andere tien procent is teleurstelling dat we het niet afgemaakt hebben. Dit was voetballend onze beste match in de Champions League”, aldus Clement. ”Qua baltempo was het heel goed. Vergeet niet dat we met veel jonge spelers speelden. Zij moeten nog de volgende stap zetten, wat ook normaal is. Het is dat kleine aspect, die koelbloedigheid voor het doel, die nog beter moet. Als dat lukt, hebben we nog heel veel mooie avonden in het verschiet.”

Kossounou

Het lag in de lijn der verwachting dat Brandon Mechele zou spelen, maar Clement koos toch voor Odilon Kossounou. De Ivoriaan moest de matchen tegen Zenit en OH Leuven aan zich voorbij laten gaan vanwege corona. De beslissing om Mechele op de bank te houden, was geen tactische, vertelde Clement. ”Odilon startte, maar dat had even goed Brandon kunnen zijn. Mijn spelers kunnen immers niet alle matchen spelen. Het is vooral belangrijk dat al mijn spelers klaar zijn. Ik zal daarom ook met mijn verdedigers roteren.”

Vier op zes

Met dank aan de zege in Sint-Petersburg en de deling van de buit met Lazio, gaat Club Brugge momenteel samen met de Italianen aan kop in groep F. Borussia Dortmund rekende woensdagavond af met Zenit (2-0) en volgt op één puntje. Een goede start van de groepsfase, maar volgens Clement heeft het geen zin om nu al te rekenen. De weg is immers nog lang. ”We zullen er sowieso alles aan doen om tot het einde van de rit mee te doen. We kennen echter de verschillen in budget tussen die drie ploegen en ons. Wij moeten het doen met onze goesting en kwaliteit, en dat is in de eerste twee matchen al goed gelukt. We zijn trots op wat we getoond hebben. Iedereen zou op voorhand getekend hebben voor deze 4 op 6.”

Bekijk hier de samenvatting van Borussia Dortmund-Zenit. De Duitsers komen volgende week naar Brugge.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws