Foto: ©Blue Army

‘Horvath mentaal broos bij Club Brugge? Dat verhaal is opgeklopt?’

Ethan Horvath moet Simon Mignolet in de Champions League tegen Zenit vervangen. De nummer één van Club Brugge heeft positief getest op corona en de Amerikaan neemt zijn plaats in.

Jan Van Steenberghe was keeperstrainer bij Club Brugge en laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over Horvath. “Hij heeft alleszins genoeg kwaliteiten. Het is belangrijk dat hij uitstekend voorbereid naar die wedstrijd gaat – hoe kort het ook dag is. Ik vind niet dat Ethan iets te bewijzen heeft.”

“Weet je: een doelman moet altijd klaar zijn voor wat er komt”, gaat Van Steenberghe verder. “Er is slechts één plaats onder de lat. Dus ofwel ben je nummer één, ofwel moet je ervoor vechten en je alle dagen honderd procent geven. Of hij mentaal broos is? Neen, dat is in het verleden wat opgeklopt.”

“Bovendien heeft hij de voorbije maanden veel kunnen opsteken van Mignolet, Simon zal hem wel oppeppen. Wat óók belangrijk is: Ethan moet het vertrouwen krijgen van de technische staf, zijn ploegmaats en het bestuur. Maar niemand anders kan voor hem de beslissingen pakken op het veld. Daar is het aan Ethan zelf.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws