BRUGES, BELGIUM - OCTOBER 28 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Lazio Roma on October 28, 2020 in Bruges, Belgium, 28/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News
© Philippe Crochet/Photo News

‘Het zegt veel dat we niet tevreden zijn met het gelijkspel’

Met een benutte strafschop kort voor rust bezorgde Hans Vanaken Club Brugge een verdiend punt. De middenvelder realiseerde zich na afloop echter dat de zege heel dichtbij was.

Ondanks de nederlaag tegen OH Leuven werkte Club Brugge met veel vertrouwen toe naar het duel met Lazio. De ploeg was erop gebrand om de zege tegen Zenit een goed vervolg te geven. De kansen op een nieuwe driepunter waren er zeker, maar de bal wilde er in de tweede helft niet meer in. ”Ik denk dat we, en dan vooral in de tweede helft, kansen genoeg kregen om ook deze wedstrijd te winnen”, stond Vanaken na afloop van de match de media te woord. ”Ondanks hun stug verdedigen vonden we toch enkele gaatjes en jammer genoeg zat het enkele keren niet mee om dat tweede doelpunt te scoren.”

En daar baalt Vanaken van. ”Op een bepaald moment moet ik de bal over de grond naar Dennis passen en dan heeft hij de bal er maar in te tikken. Maar het moet allemaal zo snel gaan en daardoor neem je af en toe een verkeerde beslissing.”

”Het is moeilijk te zeggen dat we tevreden mogen zijn met een gelijkspel”

Vormer

Ook naar Ruud Vormer zijn mening had er veel meer ingezeten. Philippe Clement vertelde dat op voorhand iedereen had getekend voor deze vier op zes, maar Vormer realiseert zich maar al te goed dat dat er evengoed zes hadden kunnen zijn. ”Het is moeilijk te zeggen dat we tevreden mogen zijn met een gelijkspel”, aldus de aanvoerder. ”Ik had de indruk dat we meer hadden verdiend. We waren beter en fysiek sterker. Alleen moet het balletje goed vallen, net als vorige week tegen Zenit. Daar viel hij wel en hier blijft het 1-1. Het zegt ook veel dat we niet tevreden zijn met het 1-1 gelijkspel tegen Lazio, want je wil altijd meer.”

Lazio trad met een gehavend team aan op Jan Breydel. De Italianen zagen in aanloop naar de match onder anderen Ciro Immobile en Luis Alberto afvallen. ”Tuurlijk hebben we erover gesproken in de groep dat er topspelers als Immobile en Alberto ontbraken. Dat is goed voor ons, dat zijn goede spelers. Maar toch, die jongens die er vandaag op stonden, kunnen ook aardig ballen”, vertelde Vormer. Volgende week krijgt Club Brugge visite van Borussia Dortmund. De Duitsers zegevierden woensdagavond met 2-0 tegen Zenit en volgen Lazio en Blauw-Zwart op één puntje. ”Dat is toch een heel goed elftal. Het gaat weer een mooie wedstrijd worden. En hopelijk kunnen we dan wel drie punten pakken.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws