BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 12 Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Waasland Beveren on September 12, 2020 in Brugge, Belgium, 12/09/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Het programma van onze acht internationals

Het is nog niet zo lang geleden dat Club Brugge in een crisis terecht dreigde te komen. Na slechts één overwinning in de eerste drie competitiewedstrijden stond de druk er namelijk flink op. Na de gewonnen topper tegen Anderlecht, tevens de vijfde zege op rij, wordt er echter weer volop gelachen in Brugge. Met een goed gevoel melden onze internationals zich dan ook bij hun nationale elftal. Onder anderen Noa Lang komt de komende week in actie.

De Rode Duivels begonnen in september uitstekend aan de groepsfase van de Nations League. Zowel Denemarken (0-2) als IJsland (5-1) werd verslagen. Op bezoek bij de Denen mocht Simon Mignolet door de absentie van Thibaut Courtois zijn opwachting maken. Hij keepte een puike partij en het was dan ook een verrassing dat hij tegen IJsland plaats moest nemen op de bank. Door een blessure bij Koen Casteels mocht onze doelman in de tweede helft alsnog opdraven. Ook Hans Vanaken kreeg speeltijd tegen IJsland. Brandon Mechele mag zich evenals Mignolet en Vanaken melden bij de Rode Duivels. In de afgelopen interlandperiode moest de verdediger nog afhaken wegens het coronavirus.

België treedt in de Nations League aan tegen tegen Engeland en opnieuw IJsland (beide uitwedstrijden), maar treft eerst het Ivoorkust van Odilon Kossounou in een vriendschappelijke ontmoeting. De jonge verdediger, die uitstekend presteerde in de afgelopen weken, reist vervolgens met zijn land af naar Japan.

België en Nederland U21

De U21 van de Rode Duivels maakte in de afgelopen interlandperiode een zeer sterke indruk tegen Duitsland. De Belgen versloegen hun Duitse leeftijdgenoten met 4-1. Charles de Ketelaere maakte zijn debuut en was direct trefzeker. De komende week hoopt hij samen met zijn land- en leeftijdgenoten tegen Wales en Moldavië een volgende stap te zetten richting het EK. De beloftevolle Rode Duivels zijn op de goede weg; ze gaan met tien punten aan de leiding in hun groep.

Ook kersvers Club Brugge-speler Noa Lang hoopt volgend jaar met zijn land actief te zijn op het EK U21. Hij is in ieder geval op de goede weg. Evenals België is Nederland koploper in de groep. Komende week moeten de Nederlandse beloften zien af te rekenen met Gibraltar en Cyprus.

Noa Lang, op de slotdag van de transfermarkt binnengehaald door Club Brugge, neemt het met Nederland U21 op tegen Gibraltar en Cyprus. © Orange Pictures / Photo News

Krépin Diatta leek te vertrekken uit Brugge, maar blijft voorlopig actief voor Blauw-Zwart. Na een stroeve start heeft ook de flankspeler inmiddels de smaak te pakken. In de topper tegen Anderlecht prikte hij er nog eentje binnen. Deze week meldt hij zich bij het nationale elftal van Senegal, dat oefent tegen Marokko en Mauritanië.

Oekraïne en Eduard Sobol wachten een ontzettend zware interlandweek. Woensdagavond oefent onze linksback tegen Frankrijk, de wereldkampioen van 2018. Oekraïne treft vervolgens Duitsland en Spanje in de groepsfase van de Nations League. In september kreeg de ploeg van voormalig topschutter Andrej Sjevtsjenko op Spaanse bodem nog alle hoeken van het veld te zien.

PROGRAMMA

  • Woensdag 7 oktober, 21.10 uur: Frankrijk-Oekraïne (Sobol).
  • Donderdag 8 oktober, 20.00 uur: Nederland U21 (Lang)-Gibraltar U21 en 20.45 uur: België (Mignolet, Vanaken en Mechele)-Ivoorkust (Kossounou).
  • Vrijdag 9 oktober, 20.00 uur: België U21 (De Ketelaere)-Wales U21 en 20.00 uur: Senegal (Diatta)-Marokko.
  • Zaterdag 10 oktober, 20.45 uur: Oekraïne (Sobol)-Duitsland.
  • Zondag 11 oktober, 18.00 uur: Engeland-België (Mignolet, Vanaken en Mechele).
  • Dinsdag 13 oktober, 16.00 uur: Moldavië U21-België U21 (De Ketelaere), 16.45 uur: Japan-Ivoorkust (Kossounou), 18.00 uur: Cyrpus U21-Nederland U21 (Lang), 20.45 uur: Oekraïne (Sobol)-Spanje en 21.00 uur: Senegal (Diatta)-Mauritanië.
  • Woensdag 14 oktober: IJsland-België (Mignolet, Vanaken en Mechele).

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws