Het belang van een zege tegen Lazio is groot

Club Brugge wint van Zenit
20-10-2020: Voetbal: Zenith v Club Brugge: Sint Petersburg Emmanuel Dennis of Club Brugge © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Orange Pictures / Photo News

Het is aftellen geblazen voor Club Brugge en iedereen die de club lief heeft. Vanavond om 21.00 uur trapt de ploeg van Philippe Clement af tegen Lazio. Bij een overwinning op de Italianen kan Blauw-Zwart zomaar met zes punten aan kop gaan in groep F. Het eerste duel, op bezoek bij Zenit, werd immers al met 1-2 gewonnen. Nu is Club Brugge niet de grote favoriet vanavond, maar door de vele afwezigen bij Lazio, dient de uitgelezen mogelijkheid om te winnen zich wel aan.

Een moeilijke groep, maar wel een met perspectief. Dat was op 1 oktober de eerste reactie van Clement nadat zijn Club Brugge tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League werd gekoppeld aan Zenit, Borussia Dortmund en Lazio. De start mocht er in ieder geval zijn. Het bezoek aan Zenit leek een lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar dankzij een treffer in extremis van Charles de Ketelaere stapten de Belgen alsnog met de drie punten op het vliegtuig. Door de coronacrisis en het bomvolle programma stapelen de wedstrijden zich op. Vanavond mogen Clement en de zijnen opnieuw aan de bak in de Champions League. De druk om te winnen zal voelbaar zijn.

Meevaller

Ook Lazio begon met een overwinning aan het nieuwe avontuur in de Champions League. De Italianen waren in eigen huis verrassend met 3-1 te sterk voor Borussia Dortmund. De zege was een welkome opsteker. In de competitie draaide het namelijk nog niet. Hoewel Lazio afgelopen zaterdag Bologna met 2-1 versloeg, voldoet de huidige twaalfde plek natuurlijk niet aan de verwachtingen. De twee overwinningen op rij zorgden wel voor een boost. Met een team dat gebrand is op een nieuwe zege, werkte Lazio toe naar de clash met Club Brugge. Dinsdagochtend kreeg coach Simone Inzaghi echter zeer vervelend nieuws te horen. Slechts twaalf A-spelers stonden gisteren op het trainingsveld. Tot de afwezigen behoorden onder anderen Ciro Immobile, Luis Felipe en Luis Alberto. Was het uit voorzorg? Nee. Het gerucht gaat dat zij afgelopen maandag allemaal positief testten op corona. Naast de drie genoemde namen mist Inzaghi nog acht anderen in Brugge.

Een aderlating van jewelste voor Inzaghi, maar een meevaller voor Club Brugge. Althans, dat zou je wel denken. Neem Immobile. De Italiaan scoorde in het afgelopen seizoen maar liefst 36 keer in de Serie A. Daarmee was hij goed voor bijna de helft van het totaal aantal gescoorde competitiedoelpunten door Lazio. Bizarre cijfers, maar vanavond kan Inzaghi dus niet rekenen op zijn doelpuntenmachine. Ook de afwezigheid van Alberto zal zich doen voelen bij Lazio. De Spanjaard is het creatieve brein van de ploeg. In de vorige editie van de Serie A was hij maar liefst zestien keer aangever bij een doelpunt.

Mignolet

Clement kan daarentegen wel een beroep doen op zijn sterkhouders. Simon Mignolet, bijvoorbeeld. De doelman moest het duel met Zenit aan zich voorbij laten gaan, maar staat vanavond hoogstwaarschijnlijk ‘gewoon’ weer onder de lat. Met Mignolet op doel kan Club Brugge uitstekende zaken doen. Bij winst staat de ploeg op zes punten na twee wedstrijden. Daarvoor tekent elke coach die met zijn elftal deelneemt aan de Champions League. Zenit en Lazio zijn ook de tegenstanders tegen wie de punten gepakt moeten worden. Dortmund wordt, ondanks de nederlaag in Rome, veel sterker geschat. De Duitsers zijn in speelronde 3 en 4 de tegenstander. Een nederlaag in Dortmund hebben veel supporters waarschijnlijk al ingecalculeerd. Al liet Club in 2018 nog zien dat er wel degelijk iets te halen valt in Duitsland… Volgende week komt Borussia op bezoek in Brugge.

Een goed resultaat vanavond zal van meerdere factoren afhangen. In Sint-Petersburg legde Club Brugge een geweldige teamprestatie op de mat, maar zat het natuurlijk ook enorm mee. Daarnaast wordt er wederom veel verwacht van een Emmanuel Dennis of Hans Vanaken. Ook De Ketelaere zal willen bewijzen dat zijn prestatie in Rusland geen incident was.

Het duel tussen Club Brugge en Lazio staat onder leiding van de Engelsman Anthony Taylor.

Laatste nieuws

Clement verklaart opvallende keuze voor Balanta

Club Brugge gaat vanaf 21.00 uur de strijd aan met Borussia Dortmund. Wil Blauw-Zwart in de race blijven voor een ticket voor de achtste...

Clement verrast: Balanta verdringt Rits naar de bank

Over ruim een uur trappen Borussia Dortmund en Club Brugge af voor alweer het vierde duel in de groepsfase van de Champions League. Ten...

Spelers peppen zichzelf op voor duel met Dortmund

Met nog slechts een kleine vier uur tot de aftrap van Borussia Dortmund-Club Brugge neemt de spanning flink toe. Philippe Clement en co staan...

Mignolet maakt supporters blij met uitspraken over toekomst

Afgelopen transferperiode werd Club Brugge gelinkt aan onder meer Bas Dost en Michy Batshuayi. Blauw-Zwart zag de aanvallers graag de overstap maken naar Jan...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...

Laatste Nieuws

Clement verklaart opvallende keuze voor Balanta

Club Brugge gaat vanaf 21.00 uur de strijd aan met Borussia Dortmund. Wil Blauw-Zwart in de race blijven voor een ticket voor de achtste...

Clement verrast: Balanta verdringt Rits naar de bank

Over ruim een uur trappen Borussia Dortmund en Club Brugge af voor alweer het vierde duel in de groepsfase van de Champions League. Ten...

Spelers peppen zichzelf op voor duel met Dortmund

Met nog slechts een kleine vier uur tot de aftrap van Borussia Dortmund-Club Brugge neemt de spanning flink toe. Philippe Clement en co staan...

Mignolet maakt supporters blij met uitspraken over toekomst

Afgelopen transferperiode werd Club Brugge gelinkt aan onder meer Bas Dost en Michy Batshuayi. Blauw-Zwart zag de aanvallers graag de overstap maken naar Jan...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Adverteren op Blauwzwartfans?
Vraag meer informatie via ons contactformulier

Populair Deze Week

Vrees Philippe Clement komt uit: Club-speler test positief

Eduard Sobol maakte in zijn eerste seizoen op Jan Breydel een goede indruk. Club Brugge besloot hem van de zomer dan ook nog een...

Horvath mogelijk bezig aan zijn laatste weken in Brugge

De schrik was groot in Brugge, toen bekend werd dat Simon Mignolet positief had getest op het coronavirus. De doelman moest dan ook een...

Clement ziet invaller het verschil maken tegen Kortrijk

Hoewel het zeker niet van harte ging, kon Club Brugge zaterdagavond weer drie punten bijschrijven. Philippe Clement en co behouden de koppositie en kunnen...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...

Opmerkelijk: ‘Dennis niet mee naar Dortmund-Club Brugge na discussie op spelersbus’

Emmanuel Dennis zal niet in actie komen voor Club Brugge tegen Borussia Dortmund. De Nigeriaan zorgde voor een bommetje in de selectie van Philippe...