Club Brugge wint van Zenit
20-10-2020: Voetbal: Zenith v Club Brugge: Sint Petersburg Emmanuel Dennis of Club Brugge © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Orange Pictures / Photo News

Het belang van een zege tegen Lazio is groot

Het is aftellen geblazen voor Club Brugge en iedereen die de club lief heeft. Vanavond om 21.00 uur trapt de ploeg van Philippe Clement af tegen Lazio. Bij een overwinning op de Italianen kan Blauw-Zwart zomaar met zes punten aan kop gaan in groep F. Het eerste duel, op bezoek bij Zenit, werd immers al met 1-2 gewonnen. Nu is Club Brugge niet de grote favoriet vanavond, maar door de vele afwezigen bij Lazio, dient de uitgelezen mogelijkheid om te winnen zich wel aan.

Een moeilijke groep, maar wel een met perspectief. Dat was op 1 oktober de eerste reactie van Clement nadat zijn Club Brugge tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League werd gekoppeld aan Zenit, Borussia Dortmund en Lazio. De start mocht er in ieder geval zijn. Het bezoek aan Zenit leek een lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar dankzij een treffer in extremis van Charles de Ketelaere stapten de Belgen alsnog met de drie punten op het vliegtuig. Door de coronacrisis en het bomvolle programma stapelen de wedstrijden zich op. Vanavond mogen Clement en de zijnen opnieuw aan de bak in de Champions League. De druk om te winnen zal voelbaar zijn.

Meevaller

Ook Lazio begon met een overwinning aan het nieuwe avontuur in de Champions League. De Italianen waren in eigen huis verrassend met 3-1 te sterk voor Borussia Dortmund. De zege was een welkome opsteker. In de competitie draaide het namelijk nog niet. Hoewel Lazio afgelopen zaterdag Bologna met 2-1 versloeg, voldoet de huidige twaalfde plek natuurlijk niet aan de verwachtingen. De twee overwinningen op rij zorgden wel voor een boost. Met een team dat gebrand is op een nieuwe zege, werkte Lazio toe naar de clash met Club Brugge. Dinsdagochtend kreeg coach Simone Inzaghi echter zeer vervelend nieuws te horen. Slechts twaalf A-spelers stonden gisteren op het trainingsveld. Tot de afwezigen behoorden onder anderen Ciro Immobile, Luis Felipe en Luis Alberto. Was het uit voorzorg? Nee. Het gerucht gaat dat zij afgelopen maandag allemaal positief testten op corona. Naast de drie genoemde namen mist Inzaghi nog acht anderen in Brugge.

Een aderlating van jewelste voor Inzaghi, maar een meevaller voor Club Brugge. Althans, dat zou je wel denken. Neem Immobile. De Italiaan scoorde in het afgelopen seizoen maar liefst 36 keer in de Serie A. Daarmee was hij goed voor bijna de helft van het totaal aantal gescoorde competitiedoelpunten door Lazio. Bizarre cijfers, maar vanavond kan Inzaghi dus niet rekenen op zijn doelpuntenmachine. Ook de afwezigheid van Alberto zal zich doen voelen bij Lazio. De Spanjaard is het creatieve brein van de ploeg. In de vorige editie van de Serie A was hij maar liefst zestien keer aangever bij een doelpunt.

Mignolet

Clement kan daarentegen wel een beroep doen op zijn sterkhouders. Simon Mignolet, bijvoorbeeld. De doelman moest het duel met Zenit aan zich voorbij laten gaan, maar staat vanavond hoogstwaarschijnlijk ‘gewoon’ weer onder de lat. Met Mignolet op doel kan Club Brugge uitstekende zaken doen. Bij winst staat de ploeg op zes punten na twee wedstrijden. Daarvoor tekent elke coach die met zijn elftal deelneemt aan de Champions League. Zenit en Lazio zijn ook de tegenstanders tegen wie de punten gepakt moeten worden. Dortmund wordt, ondanks de nederlaag in Rome, veel sterker geschat. De Duitsers zijn in speelronde 3 en 4 de tegenstander. Een nederlaag in Dortmund hebben veel supporters waarschijnlijk al ingecalculeerd. Al liet Club in 2018 nog zien dat er wel degelijk iets te halen valt in Duitsland… Volgende week komt Borussia op bezoek in Brugge.

Een goed resultaat vanavond zal van meerdere factoren afhangen. In Sint-Petersburg legde Club Brugge een geweldige teamprestatie op de mat, maar zat het natuurlijk ook enorm mee. Daarnaast wordt er wederom veel verwacht van een Emmanuel Dennis of Hans Vanaken. Ook De Ketelaere zal willen bewijzen dat zijn prestatie in Rusland geen incident was.

Het duel tussen Club Brugge en Lazio staat onder leiding van de Engelsman Anthony Taylor.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws