EUPEN, BELGIUM - AUGUST 16 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates his goal during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and Club Bruges at the Kehrweg stadion on August 16, 2020 in Eupen, Belgium , 16/08/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Gelukkige Vormer: ‘Nu loopt het vlot in de competitie’

Na de overtuigende 3-0 overwinning op Anderlecht heeft Club Brugge de koppositie weer in zicht. Charleroi, de koploper, verloor immers met 1-2 van Standard. De zege tegen de Brusselse rivaal was alweer de vijfde driepunter op rij. Na afloop van de match stond een tevreden Ruud Vormer de kanalen van Club Brugge te woord.

De druk stond er voor de wedstrijd tegen Anderlecht flink op. Voorafgaand het duel was het verschil tussen Club Brugge en Anderlecht slechts twee punten. Philippe Clement en zijn mannen moesten de zege dan ook wel binnenhalen. Niet alleen om Anderlecht onder zich te houden, maar ook om in het zicht van Charleroi te blijven. Club won, Charleroi verloor. Prima zondag. ”Het is tegen Anderlecht altijd een speciale wedstrijd. Voor ons als spelers, maar ook voor de supporters”, vertelde aanvoerder Vormer na afloop.

”En die wil en moet je thuis altijd winnen. Dat hebben we goed laten zien. We hebben een hele goede eerste helft gespeeld en veel kansen gecreëerd. We hebben een goede pot neergezet en verdiend gewonnen.” Clement was in aanloop naar het duel op zijn hoede voor Anderlecht. Na een teleurstellend afgelopen seizoen staat er met Vincent Kompany een nieuwe trainer voor de groep en veel jonge spelers hebben kunnen rijpen. Een serieuze concurrentiestrijd met Club lijkt er echter nog niet in te zetten, bleek ook zondagmiddag. ”Je voelde ook de machtsverhouding op het veld”, aldus Vormer.

Trefzeker

”We waren gewoon sterker, fysiek stonden we er beter voor. We hebben er hard voor getraind en dat wordt nu uitbetaald.” Met een rake vrije trap in de slotminuten van het duel deed Vormer nog een duit in het zakje. Het was zijn tweede treffer van het seizoen. ”Ik ben blij dat mijn doelpunt erin ging. Ik heb er veel op getraind en ben tevreden dat hij in het hoekje ging. Nu loopt het vlot in de competitie, we pakken weer resultaten.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws