Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Peter De Voecht / Photonews

Geen clean sheet, wel een zege voor Mignolet en de Rode Duivels

De Rode Duivels hebben zich woensdagavond moeizaam hersteld van de nederlaag tegen Engeland. De mannen van Roberto Martínez waren met 1-2 te sterk voor IJsland. Simon Mignolet begon aan de aftrap en keepte de volle negentig minuten. Hans Vanaken startte op de bank, maar deed in de tweede helft toch nog ruim een halfuur mee.

Zonder aanvoerder en sterspeler Kevin de Bruyne wilde België zich revancheren voor de nederlaag in en tegen Engeland. De Rode Duivels schoten uit de startblokken. Wie anders dan Romelu Lukaku maakte na een kleine minuten de openingstreffer. IJsland liet zich echter niet kennen en kwam nog geen tien minuten later op gelijke hoogte. Oog-in-oog met Saevarsson had Mignolet geen antwoord op de poging van de IJslander.

In het vervolg van de eerste helft ging België nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, maar kwam het moeilijk tot kansen. IJsland stond goed georganiseerd. De Rode Duivels moesten geduldig wachten op het gaatje in de IJslandse defensie. Dat vonden ze een kleine tien minuten voor rust. Aanvoerder Lukaku werd ten val gebracht in de zestien en mocht zelf aanleggen voor de strafschop. Die schoot hij binnen, alweer zijn vijfde treffer tegen IJsland. De gasten gingen dan ook met een 1-2 voorsprong aan de thee.

Koppositie

In de tweede helft viel er weinig te genieten. Ook met Vanaken in de ploeg slaagden de Rode Duivels er nauwelijks in om een weg door de hechte IJslandse defensie te vinden. Omdat ook IJsland aanvallend niet bij machte was om België pijn te doen, ontwikkelde zich in de tweede helft een weinig verheffend potje. De tevredenheid zal er bij Martínez en zijn spelers echter niet minder om zijn. Dankzij de 1-2 overwinning op IJsland en de 0-1 nederlaag van Engeland tegen Denemarken, heeft België de koppositie in groep 2 van divisie A weer in handen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws