Foto: ©Blauwzwartfans

Dortmund wint generale repetitie voor duel met Club

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag zonder al te grote problemen gewonnen van Arminia. Hoewel het bijna een uur duurde voordat Dortmund de nul van het scorebord poetste, kende de ploeg weinig moeite met de promovendus. De komende tegenstander van Club Brugge in de Champions League zegevierde uiteindelijk met 0-2.

Zonder Erling Braut Håland, maar met Marco Reus, Jadon Sancho en Thorgan Hazard ging Dortmund vol in de aanval. De Noorse sensatie ontbrak wegens lichte knieklachten. De mogelijkheden waren er in de eerste helft zeker voor de gasten, maar Arminia hield het doel schoon. Daar kwam in de tweede helft verandering in. Kort na de pauze was het niet één van de aanvallers, maar verdediger Mats Hummels die de score opende. Hij stond bij een corner op de juiste plek.

Hummels groeide uiteindelijk uit tot Man of the Match, omdat hij ook de tweede treffer produceerde. Met een puike kopbal verschalkte hij Arminia-doelman Stefan Ortega voor de tweede keer. In het restant van de wedstrijd deed Dortmund het rustig aan. Ook voor de Duitsers stapelen de wedstrijden zich in hoog tempo op. Komende woensdag gaan ze op bezoek bij Club Brugge. Blauw-Zwart zal op z’n minst gelijk moeten spelen om de ploeg van Lucien Favre onder zich te houden. Dortmund volgt Lazio en Club Brugge op één puntje.

In de Bundesliga deelt Dortmund de koppositie met Bayern München. Beide ploegen staan na zes duels op vijftien punten. De ploeg uit München heeft echter een beter doelsaldo. Zondagmiddag komen Lazio en Zenit in actie.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws