Dit was de transferperiode van Club Brugge

DOHA, QATAR - JANUARY 10 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Vincent Mannaert manager of Club Brugge pictured during the training session of Club Brugge during the winter camp in Doha , on January 10, 2020 in Doha, Qatar, 10/01/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge wilde zich in de afgelopen transferperiode dolgraag versterken, maar het zat heel lang niet mee voor de landskampioen. Op de valreep, zo’n twee uur voor de deadline, presenteerde de club Noa Lang. De flankspeler komt over van Ajax. Hij wordt eerst een jaar gehuurd. Wat uitgaande transfers betreft had Vincent Mannaert het wat drukker. Een overzicht.

Bas Dost, Wesley Hoedt, Junior Edmilson en Joey Veerman. Zomaar wat namen van spelers die in de afgelopen maanden in verband werden gebracht met een vertrek naar Club Brugge. Allen bleken ze echter onhaalbaar. Op 17 september maakte de club nieuws van de komst van Ibrahima Fofana. De 18-jarige middenvelder maakte de overstap van Diamants de Guinee. Het is nog altijd onduidelijk wat Philippe Clement met hem van plan is, ook omdat zijn debuut is uitgesteld wegens een blessure. Onlangs was de oefenmeester wel zeer lovend over de jongeling. ”Het is iemand met veel kwaliteiten. Hij heeft een goede motor, snelheid en goede voeten. Het is zeker een jongen met potentieel naar de toekomst toe.”

Maar was hij de nieuwkomer waar de achterban op hoopte? Nee dat niet. De supporters hoopten op een grote naam. Gezien de geruchten leek die er ook te komen. Uiteindelijk presenteerde Club Brugge op de slotdag van de transfermarkt dus Lang, een aanvaller die het allemaal eerst nog maar eens moet laten zien. Desondanks is niet iedereen in Amsterdam blij met de beslissing om hem te laten gaan. In Brugge gaat hij spelen met rugnummer 10, wat vanzelfsprekend veel verwachtingen met zich meebrengt.

(Tijdelijk) vertrokken

Hoewel de supporters hoopten op meer versterkingen zullen ze uiteraard tevreden zijn met het aanblijven van de sterkhouders. Hans Vanaken, Simon Mignolet, Emmanuel Dennis en KrĂ©pin Diatta konden rekenen op buitenlandse interesse, maar blijven voorlopig actief voor Blauw-Zwart. Vanaken en Mignolet verlengden zelfs tot medio 2025. Tegenover het aanblijven van de sterkhouders staat het – veelal tijdelijke – vertrek van tien spelers.

Zo vertrok Kaveh Rezaei opnieuw op huurbasis naar Charleroi. De spits was in het afgelopen seizoen veertien keer trefzeker voor de huidige koploper en hoopte misschien wel op een nieuwe kans in het Jan Breydel. In aanloop naar het nieuwe seizoen werd echter al snel duidelijk dat Clement niet op hem rekende. Dat gold ook voor LoĂŻs Openda. De Belg speelt dit seizoen op huurbasis voor Vitesse. In Arnhem zijn ze zeer te spreken over Openda, die afgelopen zaterdag zijn eerste treffer produceerde.

LoĂŻs Openda trok op huurbasis naar Vitesse. In Arnhem maakt hij vooralsnog een goede indruk. (Photo by Nico Vereecken / Photo News)

In het openingsweekend van de Nederlandse Eredivisie stond Openda tegenover Ahmed Touba. De verdediger maakte afgelopen zomer de overstap naar RKC Waalwijk. Daar zette hij zijn handtekening onder een contract van drie jaar. In Waalwijk deelt Touba de kleedkamer met Cyril Ngonge. Ook de 20-jarige Belg sloeg de deur in Brugge definitief achter zich dicht. Hij speelde vooralsnog slechts Ă©Ă©n wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever.

Weerzien

Over een aantal weken treedt Club Brugge aan tegen KV Mechelen en dat betekent een weerzien met Jordi Vanlerberghe en Siemen Voet. Laatstgenoemde maakte op huurbasis de overstap naar Mechelen, Vanlerberghe definitief. Ook Thibault Vlietinck en Guillaume Hubert keren dit seizoen terug op Jan Breydel. Eerstgenoemde vertrok tijdelijk naar OH Leuven, terwijl Hubert na een uitleenbeurt aan stadgenoot Cercle vertrok naar KV Oostende.

Op de slotdag van de transfermarkt nam Club Brugge definitief afscheid van Erhan Masovic. Vorig seizoen werd de Servische jeugdinternational nog uitgeleend aan het Deense AC Horsens, maandag maakte hij de definitieve overstap naar VFL Bochum. Ook Karlo Letica trok op de slotdag nog uit Brugge. Blauw-Zwart verhuurt de doelman dit seizoen aan UC Sampdoria.

Laatste nieuws

Dingen die opvielen tijdens de CL-opening tegen Zenit

Een geweldige start van de Champions League voor Club Brugge. In Sint-Petersburg leek het duel met Zenit heel lang af te stevenen...

Club neemt 3 punten mee uit Rusland

Club heeft zijn eerste opdracht in de Champions League tot een prima einde gebracht. Een slim Brugge won op het veld van...

Zenit-Club: kijkers ergeren zich mateloos aan arbiter

Club Brugge is vanavond begonnen aan een nieuw avontuur in de Champions League. Met Zenit, Dortmund en Lazio treft Blauw-Zwart zeker niet...

Verheyen heeft raad voor Club Brugge vs Zenit: “Voor Rits is sleutelrol weggelegd”

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen het Russische Zenit. Tegenover Het Nieuwsblad laat Gert Verheyen zich uit over...

Vermoedelijke opstelling Zenit-Club Brugge: ‘Defensieve keuzes Clement, Russen zonder beste Brazilianen’

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petesburg. Coach Philippe Clement mist onder meer Simon Mignolet en moet...

Laatste Nieuws

Dingen die opvielen tijdens de CL-opening tegen Zenit

Een geweldige start van de Champions League voor Club Brugge. In Sint-Petersburg leek het duel met Zenit heel lang af te stevenen...

Club neemt 3 punten mee uit Rusland

Club heeft zijn eerste opdracht in de Champions League tot een prima einde gebracht. Een slim Brugge won op het veld van...

Zenit-Club: kijkers ergeren zich mateloos aan arbiter

Club Brugge is vanavond begonnen aan een nieuw avontuur in de Champions League. Met Zenit, Dortmund en Lazio treft Blauw-Zwart zeker niet...

Verheyen heeft raad voor Club Brugge vs Zenit: “Voor Rits is sleutelrol weggelegd”

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen het Russische Zenit. Tegenover Het Nieuwsblad laat Gert Verheyen zich uit over...

Vermoedelijke opstelling Zenit-Club Brugge: ‘Defensieve keuzes Clement, Russen zonder beste Brazilianen’

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petesburg. Coach Philippe Clement mist onder meer Simon Mignolet en moet...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populair Deze Week

Lang maakt indruk bij debuut: ‘Dank je, Ajax’

Een 0-1 voorsprong bij rust, maar goed was het zeker niet wat Club Brugge liet zien in de eerste helft. Onder meer...

Dingen die opvielen tijdens de CL-opening tegen Zenit

Een geweldige start van de Champions League voor Club Brugge. In Sint-Petersburg leek het duel met Zenit heel lang af te stevenen...

Vermoedelijke opstelling Zenit-Club Brugge: ‘Defensieve keuzes Clement, Russen zonder beste Brazilianen’

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petesburg. Coach Philippe Clement mist onder meer Simon Mignolet en moet...

Clement kijkt ‘heel hard uit’ naar treffen met Standard

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Club Brugge voor het laatst wist te winnen in Luik. Morgenavond wil de ploeg...

Geen clean sheet, wel een zege voor Mignolet en de Rode Duivels

De Rode Duivels hebben zich woensdagavond moeizaam hersteld van de nederlaag tegen Engeland. De mannen van Roberto MartĂ­nez waren met 1-2 te...