Dit was de transferperiode van Club Brugge

Clement en Mannaert tijdens een training van Club Brugge
DOHA, QATAR - JANUARY 10 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Vincent Mannaert manager of Club Brugge pictured during the training session of Club Brugge during the winter camp in Doha , on January 10, 2020 in Doha, Qatar, 10/01/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge wilde zich in de afgelopen transferperiode dolgraag versterken, maar het zat heel lang niet mee voor de landskampioen. Op de valreep, zo’n twee uur voor de deadline, presenteerde de club Noa Lang. De flankspeler komt over van Ajax. Hij wordt eerst een jaar gehuurd. Wat uitgaande transfers betreft had Vincent Mannaert het wat drukker. Een overzicht.

Bas Dost, Wesley Hoedt, Junior Edmilson en Joey Veerman. Zomaar wat namen van spelers die in de afgelopen maanden in verband werden gebracht met een vertrek naar Club Brugge. Allen bleken ze echter onhaalbaar. Op 17 september maakte de club nieuws van de komst van Ibrahima Fofana. De 18-jarige middenvelder maakte de overstap van Diamants de Guinee. Het is nog altijd onduidelijk wat Philippe Clement met hem van plan is, ook omdat zijn debuut is uitgesteld wegens een blessure. Onlangs was de oefenmeester wel zeer lovend over de jongeling. ”Het is iemand met veel kwaliteiten. Hij heeft een goede motor, snelheid en goede voeten. Het is zeker een jongen met potentieel naar de toekomst toe.”

Maar was hij de nieuwkomer waar de achterban op hoopte? Nee dat niet. De supporters hoopten op een grote naam. Gezien de geruchten leek die er ook te komen. Uiteindelijk presenteerde Club Brugge op de slotdag van de transfermarkt dus Lang, een aanvaller die het allemaal eerst nog maar eens moet laten zien. Desondanks is niet iedereen in Amsterdam blij met de beslissing om hem te laten gaan. In Brugge gaat hij spelen met rugnummer 10, wat vanzelfsprekend veel verwachtingen met zich meebrengt.

(Tijdelijk) vertrokken

Hoewel de supporters hoopten op meer versterkingen zullen ze uiteraard tevreden zijn met het aanblijven van de sterkhouders. Hans Vanaken, Simon Mignolet, Emmanuel Dennis en Krépin Diatta konden rekenen op buitenlandse interesse, maar blijven voorlopig actief voor Blauw-Zwart. Vanaken en Mignolet verlengden zelfs tot medio 2025. Tegenover het aanblijven van de sterkhouders staat het – veelal tijdelijke – vertrek van tien spelers.

Zo vertrok Kaveh Rezaei opnieuw op huurbasis naar Charleroi. De spits was in het afgelopen seizoen veertien keer trefzeker voor de huidige koploper en hoopte misschien wel op een nieuwe kans in het Jan Breydel. In aanloop naar het nieuwe seizoen werd echter al snel duidelijk dat Clement niet op hem rekende. Dat gold ook voor Loïs Openda. De Belg speelt dit seizoen op huurbasis voor Vitesse. In Arnhem zijn ze zeer te spreken over Openda, die afgelopen zaterdag zijn eerste treffer produceerde.

Loïs Openda trok op huurbasis naar Vitesse. In Arnhem maakt hij vooralsnog een goede indruk. (Photo by Nico Vereecken / Photo News)

In het openingsweekend van de Nederlandse Eredivisie stond Openda tegenover Ahmed Touba. De verdediger maakte afgelopen zomer de overstap naar RKC Waalwijk. Daar zette hij zijn handtekening onder een contract van drie jaar. In Waalwijk deelt Touba de kleedkamer met Cyril Ngonge. Ook de 20-jarige Belg sloeg de deur in Brugge definitief achter zich dicht. Hij speelde vooralsnog slechts één wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever.

Weerzien

Over een aantal weken treedt Club Brugge aan tegen KV Mechelen en dat betekent een weerzien met Jordi Vanlerberghe en Siemen Voet. Laatstgenoemde maakte op huurbasis de overstap naar Mechelen, Vanlerberghe definitief. Ook Thibault Vlietinck en Guillaume Hubert keren dit seizoen terug op Jan Breydel. Eerstgenoemde vertrok tijdelijk naar OH Leuven, terwijl Hubert na een uitleenbeurt aan stadgenoot Cercle vertrok naar KV Oostende.

Op de slotdag van de transfermarkt nam Club Brugge definitief afscheid van Erhan Masovic. Vorig seizoen werd de Servische jeugdinternational nog uitgeleend aan het Deense AC Horsens, maandag maakte hij de definitieve overstap naar VFL Bochum. Ook Karlo Letica trok op de slotdag nog uit Brugge. Blauw-Zwart verhuurt de doelman dit seizoen aan UC Sampdoria.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws