Krepin Diatta - Photonews
Foto: ©Vincent Kalut/Photo News

Deze spelers komen vandaag in actie voor hun land

Over de slechte competitiestart gaat het al een tijdje niet meer in Brugge. Die was met slechts drie punten na drie wedstrijden niet om over naar huis te schrijven, maar de overwinningen volgen zich de laatste tijd in rap tempo op. Komend weekend wacht de topper tegen Standard. Voordat het zover is, komen een aantal Club Brugge-spelers nog in actie voor hun land.

Zo komen vandaag vijf internationals in actie. Om te beginnen met Charles de Ketelaere, die al om 16.00 uur in actie komt met de Rode Duivels U21. Hij maakte in september met een doelpunt zijn debuut voor de beloften en stond ook afgelopen vrijdag aan de aftrap tegen de leeftijdsgenoten van Wales. Hij deed een kleine zeventig minuten mee in het duel dat de Belgen met 5-0 zouden winnen. Vanmiddag spelen De Ketelaere en co de uitwedstrijd tegen Moldavië.

Dinsdag 13 oktober, 16.00 uur: Moldavië U21-België U21 (De Ketelaere).

Voor de avond valt komt ook Odilon Kossounou in actie met Ivoorkust. De centrale verdediger maakte vorige week woensdag zijn debuut in het oefenduel met België (1-1). Kossounou betrad twintig minuten voor tijd het veld. Vanmiddag nemen de Ivorianen het vriendschappelijk op tegen Japan.

Dinsdag 13 oktober, 16.45 uur: Japan-Ivoorkust (Kossounou).

Lang

Voordat Noa Lang zijn mogelijke debuut maakt voor Club Brugge, wacht hem met Jong Oranje eerst nog de kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. Vorige week donderdag waren de Nederlandse beloften met 5-0 te sterk voor Gibraltar en bij een nieuwe overwinning zetten ze een volgende stap richting het EK. Het bezoek aan de leeftijdsgenoten van Cyprus begint om 18.00 uur.

Dinsdag 13 oktober, 18.00 uur: Cyprus U21-Nederland U21 (Lang).

Is derde keer scheepsrecht? Het moet vanavond blijken voor Eduard Sobol en zijn Oekraïne. Zij verloren de voorbije week kansloos van Frankrijk (7-1) en nipt van Duitsland (1-2). Vanavond staat de ploeg van Andrej Sjevtsjenko voor een schier onmogelijke klus als het Spanje ontvangt. In september waren de Spanjaarden nog met 3-0 te sterk voor Oekraïne.

Dinsdag 13 oktober, 20.45 uur: Oekraïne-Spanje (Sobol).

Krépin Diatta deed afgelopen vrijdag 85 minuten mee in het oefenduel tussen Marokko en Senegal. De rappe aanvaller blaakt in goede vorm, maar dat mocht niet baten tegen de Marokkanen, die met 3-1 te sterk waren. Vanavond oefent Senegal tegen Mauritanië.

Dinsdag 13 oktober, 21:00 uur: Senegal (Diatta)-Mauritanië.

Rode Duivels

Met overwinningen op Denemarken (0-2) en IJsland (5-1) begonnen de Rode Duivels uitstekend aan de Nations League. Zondagavond kreeg het elftal van Roberto Martínez echter een tik te verwerken: Engeland was met 2-1 te sterk. Simon Mignolet begon, evenals in de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust, aan de aftrap, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen. Hans Vanaken en Brandon Mechele kwamen in het Wembley Stadium niet van de bank. Woensdagavond wacht onze mannen een bezoek aan IJsland.

Woensdag 14 oktober, 20.45 uur: IJsland-België (Mignolet, Vanaken en Mechele).

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws