Foto: ©Blue Army

De opvallende statistieken van Ethan Horvath

Dinsdagavond, in het duel met Zenit, staat niet Simon Mignolet, maar Ethan Horvath onder de lat bij Club Brugge. Mignolet testte afgelopen weekend positief op corona en blijft achter in Brugge. Aan Horvath de zware taak om morgenavond de nul te houden, iets wat hem overigens al is gelukt in de Champions League.

Niet één, maar drie keer hield Horvath zijn doel schoon in het miljardenbal. In het seizoen 2018/2019 werd Club Brugge tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Dortmund, Atlético Madrid en Monaco. Op papier én in de realiteit een loodzware groep. In de eerste drie wedstrijden had Club Brugge één puntje verzameld, thuis tegen Monaco. In die duels stond niet Horvath, maar Karlo Letica onder de lat. Ook in de nationale competitie kreeg hij de voorkeur boven Horvath.

In de eerste drie groepsduels kreeg Club Brugge weliswaar niet veel doelpunten tegen (vijf), maar toch koos Ivan Leko in het vierde duel, op bezoek bij Monaco, voor Horvath. De Amerikaan betaalde het vertrouwen van de coach terug met een clean sheet, die bijdroeg aan de 0-4 overwinning. Horvath verloor zijn plekje niet meer dat seizoen, ook niet in de Champions League. In de twee resterende wedstrijden, in Dortmund en thuis tegen Atlético, stond hij onder lat en hield hij twee keer de nul.

In de drie wedstrijden die hij speelde in het miljardenbal, hield hij dus drie keer zijn doel schoon. Dat zijn statistieken waarmee je thuis kunt komen. Het bezoek aan Atlético in december 2018 was overigens wel zijn laatste wedstrijd in de Champions League. Morgenavond komt daar naar alle waarschijnlijkheid verandering in. De afwezigheid van Mignolet vormt voor Horvath de uitgelezen mogelijkheid om zich weer eens aan het grote publiek – dat weliswaar niet aanwezig is – te laten zien. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van 25 september 2019. Hij mocht in de zesde ronde van de Croky Cup opdraven tegen Francs Borains. Ook in dat potje hield hij de nul.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws