BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 27 : Clinton Mata defender of Club Brugge celebrates during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on September 27, 2020 in Brugge, Belgium, 27/09/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News
© Peter De Voecht/Photo News

De Mos hoopt maar wat graag dat Ajax Club Brugge ontloopt

Vanavond wordt in het Franse Nyon geloot voor de groepsfase van de Champions League. Als een van de ploegen in pot 4 wacht Club Brugge een zware loting. Opvallend is dat veel fans hopen dat hun ploeg wordt gekoppeld aan Blauw-Zwart. Toch zijn er ook liefhebbers die rekening houden met het elftal van Philippe Clement. Aad de Mos, bijvoorbeeld.

De oud-coach van onder meer KV Mechelen en Anderlecht blikt in De Telegraaf vooruit op de loting. In Nederland wacht men in spanning af op de ploegen die Ajax zal loten. De Amsterdammers deelden in het afgelopen seizoen de koppositie met AZ, maar hadden een beter doelsaldo. Desalniettemin koos de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond ervoor om geen kampioen uit te roepen. Als nummer één plaatste Ajax zich echter wel gewoon rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.

Ajax is vanavond één van de ploegen die gekoppeld kan worden aan Club Brugge. Als het aan De Mos ligt, loot Ajax het Hongaarse Ferencváros en niet Blauw-Zwart. ”Die club weet veel te veel van Ajax én heeft ervaring in de Champions League”, spreekt De Mos over Club Brugge.

Hoewel Club in de afgelopen Champions Leaguecampagne slechts drie punten bij elkaar sprokkelde, maakte het wel indruk. Zo speelden Clement en zijn mannen met 2-2 gelijk op bezoek bij Real Madrid. Dat is De Mos niet vergeten. ”Vorig jaar hebben ze het twee keer goed gedaan tegen Real Madrid. Club is mede door het systeem gewoon een goede tegenstander. Ze hebben er – zoals Vitesse ook speelde – drie achterop en veel snelheid voorin. Daarnaast hebben ze in ‘Ruudje’ Vormer de perfecte aanjager. Doe maar geen Club Brugge, liever wat anders.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws