BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 12 Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Waasland Beveren on September 12, 2020 in Brugge, Belgium, 12/09/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

De Ketelaere beleeft ‘mooiste moment uit carrière tot nu toe’

Met een 1-2 overwinning op bezoek bij Zenit kon Club Brugge niet beter beginnen aan het nieuwe avontuur in de Champions League. Het duel leek lang af te stevenen op een gelijkspel, maar met een simpele intikker bezorgde Charles de Ketelaere de gasten alsnog de zege. ”Hier winnen is alvast fantastisch.”

Hoewel Michael Krmencik niet meereisde naar Sint-Petersburg, was het verrassend dat Philippe Clement een basisplaats in petto had voor De Ketelaere. Youssouph Badji leek de logische vervanger van de Tsjech. De keuze viel echter op De Ketelaere. De Belg betaalde Clement zijn vertrouwen terug met een doelpunt in extremis, tevens de winnende. ”Hier had ik op voorhand voor getekend”, aldus een dolgelukkige De Ketelaere na afloop van het duel.

Het was in de beginfase flink aftasten voor beide ploeg. Blauw-Zwart liet de bal in eerste instantie aan Zenit, maar nam na zo’n twintig minuten het heft in handen. ”Als we als ploeg bleven voetballen, dan kwamen er kansen voor ons. We bleven erin geloven. Dit is het mooiste moment van mijn carrière tot nu toe”, vertelde De Ketelaere. ”Het is top dat we hier konden winnen. Zenit kreeg wel een boost na de gelijkmaker, maar we bleven gaan voor die tweede treffer. Dat was het belangrijkste. Zenit is een sterke ploeg, maar we hebben geprobeerd om te ze pakken op hun zwakke punten.”

Een week van uitersten

Het kan verkeren in het voetbal, bleek maar weer eens. Afgelopen zaterdag leed Club Brugge in extremis nog puntenverlies tegen Standard. In Luik was De Ketelaere niet eens van de partij. Dinsdagavond groeide hij met de winnende treffer in de 93e minuut uit tot held van Club Brugge. ”Ja, het was een ontgoocheling dat ik zaterdag niet mocht starten tegen Standard. Maar er is altijd een kans dat je vandaag mag starten of inkomen. Ik was klaar voor dit moment, als voetballer werk je hier naartoe. Hier winnen is alvast fantastisch.”

Lazio

Een klein kwartier na het laatste fluitsignaal in Sint-Petersburg, trapten Lazio en Dortmund in Rome af voor hun onderlinge ontmoeting. De Duitsers, de gedoodverfde groepswinnaar, sloegen een grote flater in het Olympisch Stadion van Rome. De thuisploeg, die slecht is begonnen aan het nieuwe seizoen in de Serie A, leidde na nog geen 25 minuten al met 2-0. Het duel eindigde uiteindelijk in een 3-1 Italiaanse zege. Volgende week reist Lazio af naar Brugge. ”We geloven erin, bekijken het match per match en we zien wel waar we eindigen. We houden de focus op de volgende wedstrijd en proberen daar dan resultaat te halen. Als team wil je opnieuw een stap vooruit zetten in vergelijking met vorig jaar. Meer winnen, meer punten en doorgaan in de Champions League.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws