Foto: ©Blue Army

Club NXT wacht nog altijd op eerste zege

Het debuut van Club NXT in de eerste klasse B is nog niet echt een succes. Na zes competitiewedstrijden wachten de beloften nog altijd op hun eerste overwinning. Ook vrijdagavond slaagden ze er niet in drie punten te pakken. Desondanks zal het gelijkspel tegen Deinze als een kleine overwinning voelen.

Club Brugge maakte vrijdagochtend bekend dat alle jeugdmatchen tot en met het weekend van 7-8 november zijn afgelast. Het duel van de U23 ging vrijdagavond wel ‘gewoon’ door. De beloften gingen twee weken geleden keihard onderuit en wilden zich gisteren maar wat graag revancheren voor die nederlaag. Beide ploegen gingen in de eerste helft gelijk op. NXT toonde zich aan de bal technischer dan Deinze, maar dat resulteerde niet in serieuze doelkansen.

Na een weinig verheffende eerste helft startten de gasten een stuk beter aan de tweede helft. Deinze speelde een aantal kansen bij elkaar, maar doelman Shinton stond alleraardigst te keepen. De openingstreffer van Deinze kon echter niet heel lang meer uitblijven. In de 70e minuut was het dan toch raak voor de bezoekers. Er zat een nadrukkelijk buitenspelluchtje aan, maar de scheidsrechter keurde de treffer van Seith de Witte goed: 0-1. Club NXT liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de absolute slotfase werd de ploeg daarvoor beloond. Uit een perfect getrapte vrijeschop kopte Ignace van der Brempt de gelijkmaker tegen de touwen.

Na zes duels is Club NXT nog altijd de hekkenluister op het tweede Belgische niveau. De onderlinge verschillen zijn echter heel klein. Dat komt ook doordat Westerlo pas drie wedstrijden heeft gespeeld. Seraing United is de koploper in de eerste klasse B. In de afgelopen speelronde haalde ploeg uit Seraing nog genadeloos uit tegen onze beloften: 6-1.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws