Club Brugge wint van Zenit
20-10-2020: Voetbal: Zenith v Club Brugge: Sint Petersburg Emmanuel Dennis of Club Brugge © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Orange Pictures / Photo News

Club neemt 3 punten mee uit Rusland

Club heeft zijn eerste opdracht in de Champions League tot een prima einde gebracht. Een slim Brugge won op het veld van Zenit met 1-2 na een late goal van Charles De Ketelaere, die een uitstekende wedstrijd speelde en zijn prestatie terecht bekroond zag met een winning goal.

Gesloten eerst helft

Door de gekende afwezigen koos Philippe Clement voor een 3-5-2 opstelling. Ricca nam de plaats van Deli in, terwijl Dennis en De Ketelaere het aanvalsduo vormden. De wedstrijd kwam traag op gang, beide ploegen legden het nodige geduld aan de dag en wachtten lang op een eerste kans. Helaas pakten Mata en Dennis reeds vroeg in de wedstrijd een gele kaart. Club hield het achterin goed gesloten. De boomlange Dzyuba werd uit de wedstrijd gehouden door Mechele en Ricca. 

Blauw-Zwart moest qua balbezit niet onderdoen voor de Russen maar kon er zelf weinig mee aanvangen. Een plaatsbal van Vormer strandde op het hoofd van Rakitskiy, Dennis legde kort daarop niet goed af op de bedrijvige De Ketelaere. Vijf minuten voor de rust noteerden we de eerste kans van de partij. Vormer schilderde de bal op het hoofd van Vanaken, maar Kerzhakov tikte de bal over de lat. Enkele minuten later was Hans daar opnieuw met een afstandsschot dat over ging. Zenit kon op slag van rust een eerste keer dreigen met een kopbal van Lovren, maar Horvath kon eenvoudig redden. Zo gingen we rusten met een 0-0 stand en was het wachten tot de tweede helft voor meer vuurwerk.

De Ketelaere kroont zich tot held

Zenit begon gretiger aan de tweede helft. Driussi trapte net naast en Ricca voorkwam dat Azmoun gevaarlijk kon worden. Diezelfde Azmoun kopte op het uur een hoekschop naast. Toch bleef Club zich ook tonen en werd beloond in de 63e minuut. Dennis zette druk en veroverde de bal, De Ketelaere werd tot tweemaal toe van een doelpunt gehouden, maar Mister Champions League, Emmnauel Dennis, was ter plaatse om de 0-1 tegen de netten te duwen. Zenit reageerde bijna meteen maar Ricca kon een poging van Karavaev in hoekschop doen afwijken. 

Club speelde even met vuur want de Russen kregen nu kansen. Gelukkig trapte Kuzyaev voorlangs en Driussi mikte een open kans over het doel. Plots zat het tegen voor Blauw-Zwart toen een schot van Lovren op de paal knalde maar de bal via de rug van Horvath in doel verdween. Nu was het Club dat bijna meteen kon tegenscoren. Een poging van Diatta ging voorlangs en bijna was er een owngoal van Rakitskiy toen een terugspeelbal op de paal belandde. Aan de overzijde kon Mata nog net Mostovoy het schieten beletten en was er een prima save van Horvath op een deviatie van Dzyuba. 

Club bleef echter ook zoeken naar de winning goal. De Ketelaere trapte echter voorlangs. Ethan Horvath moest kort daarop met een nieuwe save uitpakken op een afgeweken bal van Barrios. Maar het slotakkoord kon niet mooier zijn. Een uitstekende combinatie langs Vanaken en Vormer werd door De Ketelaere tegen de netten geduwd. Zo kroonde de Brugse jongeling tot man van de match, en niet alleen omwille van zijn doelpunt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws