WESTKAPELLE, BELGIUM - JULY 18 : Lois Openda forward of Club Brugge pictured during a friendly game of Club Brugge against KAA Gent as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Club Brugge Belfius Base camp on July 18, 2020 in Westkapelle, Belgium, 18/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club-huurling Openda maakt opnieuw indruk bij Vitesse

De revelatie van Club Brugge is dit seizoen niet actief op Jan Breydel, maar in Arnhem. Loïs Openda vertrok van de zomer op huurbasis naar Vitesse. De aanvaller had niet lang de tijd nodig om indruk te maken. Zijn voorlopige hoogtepunt in dienst van de Arnhemmers beleefde hij zondagmiddag. Hij besliste de topper tegen PSV en schoot Vitesse naar de gedeelde koppositie met Ajax.

Hoewel Club Brugge met tal van spelers in verband werd gebracht, duurde het lang voordat de club toesloeg op de transfermarkt. De komst van Noa Lang op de valreep was veelzeggend voor de transferperiode van Blauw-Zwart. Daartegenover stond het – al dan niet tijdelijke – vertrek van een groot aantal spelers. Zo liet de club onder meer Thibault Vlietinck en Kaveh Rezaei op huurbasis de overstap maken naar respectievelijk OH Leuven en Charleroi. Afgelopen zaterdag ging Club Brugge nog onderuit op bezoek bij OHL. Vlietinck kwam echter niet in actie. Ook Openda behoort tot dus het lijstje spelers dat deze zomer (tijdelijk) de deur van het Jan Breydelstadion achter zich dicht trok. De jonge Belg is vooralsnog de revelatie van Club Brugge zonder het blauwzwarte shirt aan te trekken.

Puike start

Zoals hierboven vermeld had Openda niet lang de tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. In zijn officieuze debuut voor de Arnhemmers, in de oefenwedstrijd tegen FC Volendam, was hij direct twee keer trefzeker en twee keer aangever bij een Vitesse-doelpunt. Ook in zijn tweede oefenduel deed hij van zich spreken. Tegen KVC Westerlo was hij opnieuw trefzeker, in een duel dat Vitesse uiteindelijk met 4-2 zou winnen. De goede lijn trok hij door naar de start van de Eredivisie, alhoewel het even wachten was op zijn eerste officiële treffer voor de Arnhemmers.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Vitesse en PSV, waarin Openda met een treffer van grote waarde was voor zijn ploeg.

Die maakte hij op 3 oktober in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. ”Dit behoort voor mij het begin te zijn van meer goals voor Vitesse. Wij willen een Europees ticket binnenhalen. Dan moeten de spitsen doelpunten produceren”, vertelde hij na afloop van dat duel. ”Ik ben vooral blij dat ons voetbal er goed uit ziet. In de Nederlandse competitie zit veel techniek. Het spel is open. Dat is wel een verschil met België, waar allereerst de zaak potdicht moet. Wij krijgen tot dusver veel kansen. Dat is heerlijk voetballen. Ik geniet van het avontuur bij Vitesse. En de familie geniet mee. We zijn hartstikke gelukkig.”

Letsch

Ook zonder doelpunten en assists in de eerste vier competitieduels was hij belangrijk voor zijn ploeg. Onder Thomas Letsch, die sinds dit seizoen voor de groep staat, is Vitesse een nieuwe weg ingeslagen. In een voor de Eredivisie atypisch systeem heeft de Duitser van Vitesse een moeilijk te kloppen elftal gemaakt. In dat systeem is een belangrijke rol weggelegd voor Openda. Letsch maakt optimaal gebruik van de Belg zijn kwaliteiten, die met zijn kracht en snelheid een ware plaag is voor zijn tegenstanders. Indruk maakte hij in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax en zondagmiddag dus in de thuiswedstrijd tegen PSV.

Met een pijlsnelle sprint richting de vijf meter ontsnapte hij na een klein uur aan de aandacht van de PSV-defensie. Een strakke, lage voorzet verwerkte hij met een snelle voetbeweging tot treffer. Het was de 2-1 en bleek uiteindelijk de winnende voor Vitesse. Dankzij de zege tegen PSV meldt Vitesse zich naast Ajax aan kop in de Eredivisie. Openda zijn optreden werd door het Algemeen Dagblad beloond met een 7.5.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws