LIEGE, BELGIUM - FEBRUARY 12 :Mergim Vojvoda defender of Standard Liege & Michael Krmencik forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge KV © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Photonews/Orange Pictures/Photo News

Club Brugge wil na drie jaar weer eens winnen in Luik

Na een grotendeels geslaagde interlandperiode mogen onze internationals zich weer richten op Club Brugge. De ploeg van Philippe Clement begon erg matig aan het seizoen, maar rijgt de overwinningen inmiddels aaneen. Zaterdagavond kan alweer de zesde zege op rij worden geboekt. Dan moet er wel gewonnen worden op bezoek bij Standard in Luik. Blauw-Zwart wacht een zware dobber, want van de laatste zes bezoeken aan de Rouches werd er geen één winnend afgesloten.

De laatste overwinning op bezoek bij Standard dateert van 22 januari 2017. Met Michel Preud’homme als hoofdtrainer was Club Brugge met 0-3 te sterk in Luik. De Brugse productie werd verzorgd door Jelle Vossen, Ruud Vormer en Wesley. In tegenstelling tot Club Brugge in de afgelopen seizoenen, kent Vormer wel een positieve balans tegen Standard. De Nederlander, die sinds de zomer van 2014 het Blauw-Zwart draagt, speelde vooralsnog 22 duels tegen Standard. Daarvan won hij er elf, speelde hij er zes gelijk en moest hij vijf keer zijn meerdere erkennen. Met vijf doelpunten en tien assists weet hij hoe het is om belangrijk te zijn tegen de negenvoudig landskampioen.

Ruud Vormer was in 22 ontmoetingen met Standard Luik betrokken bij vijftien Brugse doelpunten. (Photo by Nico Vereecken / Photo News)

Pakslaag in de beker

Maar goed, de prestaties van Vormer tegen Standard even terzijde. Ook onze aanvoerder slaagde er in de afgelopen zes bezoeken aan Luik niet in om het verschil te maken. De slechte reeks van Club Brugge op bezoek bij de huidige nummer drie van België begon op 31 januari 2018. De ontmoeting stond in het teken van de heenwedstrijd in de halve finale van de Beker van België. Standard had er die winterse avond beduidend meer zin in en speelde de concurrent op een hoopje.

Na een uur stond er 4-0 op het scorebord. Het is dat Club Brugge zich dat seizoen wel kroonde tot landskampioen, anders schrok doelman Vladimir Gaboelov ‘s nachts nog wel eens wakker van Renaud Emond. Hij prikte er die avond maar liefst drie achter de Rus. Blauw-Zwart maakte nog de eretreffer en zegevierde in de return met 3-2, maar dat was uiteraard niet voldoende om de finale te bereiken.

Een kleine maand later kreeg Club Brugge in de competitie de kans om zich te revancheren voor de pijnlijke uitschakeling in het bekertoernooi. Maar ook op 25 februari slaagde Blauw-Zwart er niet in om Standard in eigen huis te verslaan: 1-1. Nee, ook in de Play-Off I gingen de drie punten niet mee naar Brugge. De wedstrijd in mei noteerde dezelfde uitslag als drie maanden eerder.

Drie keer bleek geen scheepsrecht

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Met goede moed trok Club Brugge op 7 oktober 2018 voor de derde keer dat jaar naar Luik. Wie dacht aan derde keer scheepsrecht, kwam bedrogen uit. Blauw-Zwart had opnieuw niet heel veel te vertellen en kreeg drie treffers om de oren, resulterend in een 3-1 nederlaag. Ook in de Play-Off I hobbelde het elftal van Ivan Leko hopeloos achter de feiten aan. Ondanks het feit dat Standard ruim een uur met een man minder speelde, zegevierde het met 2-0.

Met Philippe Clement als hoofdtrainer verloor Club Brugge in het afgelopen seizoen slechts één keer. Het speelde echter wel zeven keer gelijk, waaronder op bezoek bij, je verwacht het niet, Standard. Een doelpuntloos was wel een verbetering ten opzichte van de twee voorgaande bezoeken aan Luik. Ondanks al die gelijke spelen werd het Brugge van Clement overtuigend kampioen. Zaterdagavond zullen de fans echter hopen op een overwinning. Niet alleen om in het spoor te blijven van koploper Charleroi, maar ook om Standard onder zich te houden. Het verschil tussen de Rouches en Blauw-Zwart bedraagt namelijk slechts één puntje.

Laatste zes ontmoetingen in Luik:

  • 12 februari 2020: Standard Luik-Club Brugge 0-0.
  • 16 mei 2019: Standard Luik-Club Brugge 2-0.
  • 7 oktober 2018: Standard Luik-Club Brugge 3-1.
  • 13 mei 2018: Standard Luik-Club Brugge 1-1.
  • 25 februari 2018: Standard Luik-Club Brugge 1-1.
  • 31 januari 2018: Standard Luik-Club Brugge 4-1.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws