Foto: ©Blue Army

‘Club Brugge veegt Engels bod op Vanaken van tafel’

Donderdagavond vindt eindelijk de loting voor de groepsfase van de Champions League plaats. Hoewel Club Brugge sowieso twee Europese grootmachten zal treffen, kijkt men reikhalzend uit naar de nieuwe campagne. Begint de ploeg met of zonder Hans Vanaken aan de groepsfase? Dat is met nog maar een aantal dagen tot het verstrijken van de transfermarkt zeer de vraag. West Ham United zou zich graag willen versterken met de spelmaker.

Sterker nog, volgens Het Laatste Nieuws hebben de Engelsen zich inmiddels ook officieel gemeld in Brugge. Het medium schrijft dat West Ham een bod van meer vijftien miljoen euro heeft uitgebracht. Hoewel dat bedrag boven zijn marktwaarde ligt, heeft Club het bod vrijwel direct van tafel geveegd. Ten eerste omdat de landskampioen weet dat het veel meer kan krijgen voor Vanaken en ten tweede omdat Blauw-Zwart hem eigenlijk helemaal niet kwijt wil.

Afgelopen weekend kwam het gerucht naar buiten dat West Ham het wel ziet zitten in Vanaken. Volgens onder meer Het Nieuwsblad wil West Ham-coach David Moyes graag nog een middenvelder met een neusje voor de goal toevoegen aan de selectie. Het is dan ook niet gek dat The Irons in hun zoektocht uitkwamen bij Hans. In 251 officiële wedstrijden voor Club Brugge vond hij al 74 keer het net.

Contractverlenging

Een bod van vijftien miljoen euro is dan ook een magere afspiegeling van zijn kwaliteiten en waarde voor zijn ploeg. Daar lag Vincent Mannaert dan ook niet wakker van. In Brugge zag men Jonathan David voor 32 miljoen euro de overstap maken van AA Gent naar Lille. Of Club een bedrag dat in de buurt komt van die 32 miljoen euro verlangt voor Vanaken, is niet bekend. Maar gezien het feit dat zijn contract nog loopt tot de zomer van 2024, zou de club wel dat recht hebben.

Volgens HLN overweegt Club Brugge het contract van Vanaken zelfs te verlengen. Mogelijk wordt de overeenkomst, die nu nog loopt tot juni 2024, met nog één jaar verlengd.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws