BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 : Odilon Kossounou defender of Club Brugge pictured while Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrates scoring the opening goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
©Jan De Meuleneir / Photonews

Club Brugge treft amateurs in zestiende finale van Croky Cup

De eerste officiële wedstrijd na de coronabreak stond in het beken van de finale van de Croky Cup. Club Brugge kreeg de uitgelezen kans om het seizoen te beginnen met een hoofdprijs, maar verloor van Royal Antwerp FC. In 2021 krijgt Blauw-Zwart uiteraard de kans om zich te revancheren voor die nederlaag. Het elftal van Philippe Clement begint het nieuwe bekeravontuur met een ontmoeting met Olsa Brakel in de zestiende finales.

Maandagavond werd in het gebouw van DPG Media in Antwerpen geloot voor de zestiende finales van de Croky Cup. De loting koppelde Club Brugge dus aan Olsa Brakel, dat uitkomt in de derde afdeling. Na drie competitiewedstrijden is Olsa Brakel nog zonder nederlaag, maar werd er wel al twee keer puntenverlies geleden. De ploeg van Nijst Fanno heeft het bezoek aan Club Brugge te danken aan de overwinning op Dender in de vijfde ronde. Die wedstrijd had zondagavond plaats en eindigde in een 2-0 overwinning voor Olsa Brakel.

Ook in het seizoen 2014/2015 bereikte Olsa Brakel de zestiende finales van de Beker van België. Daarin trad de ploeg aan tegen eersteklasser KVC Westerlo. De kans op een stunt werd zeer klein geacht, maar Olsa Brakel verbaasde vriend en vijand door Westerlo met maar liefst 6-1 uit het toernooi te knikkeren. In de kwartfinale was KV Mechelen, ook een eersteklasser, echter met 2-3 te sterk. Daarmee kwam het bekeravontuur ten einde.

De wedstrijd wordt afgewerkt op 15, 16 of 17 december. Alle affiches in de zestiende finales vind je hier.

Finale

Vorig seizoen begon Club Brugge het bekeravontuur met een bezoek aan de amateurs van Francs Borai. Dankzij twee doelpunten van Okereke en eentje van Tau plaatste Blauw-Zwart zich voor de achtste finales, waarin na strafschoppen werd afgerekend met KV Oostende. In de kwart- en halve finale was Club Brugge vervolgens met 0-2 en 2-3 (over twee wedstrijden) te sterk voor respectievelijk Anderlecht en Zulte Waregem. De mannen van Clement golden als torenhoge favoriet voor het veroveren van de cup. Een treffer van oude bekende Lior Refaelov bezorgde echter niet Brugge, maar Antwerpen een groots feest.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws