11-12-2019: Voetbal: Club Brugge v Real Madrid: Brugge , UEFA Champions League , L-R Carlos Casimiro of Real Madrid, Ruud Vormer of Club Brugge © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

Club Brugge heeft het niet altijd makkelijk na een Europees duel

”Met een prestatie zoals in Zenit bewijs je dat je een hele goede ploeg bent. Maar om een grote ploeg te hebben en echt toppers te zijn, moet je dat om de drie dagen kunnen en niet een keer pieken.” Philippe Clement liet er tijdens de persconferentie in aanloop naar het bezoek aan OH Leuven geen gras over groeien. Ook tegen de promovendus verwacht hij een geconcentreerd en gemotiveerd Club Brugge. Vorig seizoen verloor de ploeg negen punten na Europese duels.

Negen punten. Dat is helemaal niet zoveel, zou je denken, maar wel als je je realiseert dat Club Brugge in het afgelopen seizoen slechts zeventien verliespunten had. De landskampioen verloor in het afgelopen seizoen slechts één keer. Die nederlaag leed het op bezoek bij Antwerp. Vier dagen na de 1-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain in Parijs. In totaal kwamen dus negen van die zeventien verliespunten tot stand na een Europees duel.

Twee keer puntenverlies op een rij

Het begon al vroeg in het seizoen. KAA Gent kroonde zich in 2019 tot kampioen van België, waardoor niet Club Brugge, maar de Buffalo’s zich rechtstreeks plaatsten voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Blauw-Zwart moest dat via de voorrondes zien te bereiken. In de eerste twee weken van augustus was Dynamo Kiev de tegenstander. De Jupiler Pro League was toen al in volle gang. Na de return in Kiev, waarin Club Brugge zich verzekerde van de volgende ronde, leed de ploeg op bezoek bij Eupen het eerste puntenverlies. Twee weken later, na de Play-Off tegen LASK, ging het opnieuw mis. Dit keer hield KRC Genk Club Brugge op een gelijkspel.

Slechts vijf competitiewedstrijden onderweg en al twee keer puntenverlies na een midweeks duel. Dat moest Clement wel zorgen baren, vooral na de loting voor de groepsfase van het miljardenbal. Met Paris Saint-Germain, Real Madrid en Galatasaray mocht Blauw-Zwart flink aan de bak. De eerste twee groepsduels leverden twee punten op. In de competitie zegevierde Club Brugge na de thuis- en uitwedstrijd tegen respectievelijk Galatasaray en Real Madrid tegen niet de minste tegenstanders. Zowel Anderlecht als KAA Gent werd na die midweekse duels verslagen. Laatstgenoemde nog met overtuigende cijfers: 4-0.

Dennis viert zijn goal tegen Real Madrid in de groepsfase van de Champions League. Het gelijkspel in de Spaanse hoofdstad kreeg met een 4-0 zege tegen Gent een mooi vervolg.

Na de derde en vierde speelronde in de Champions League ging het echter telkens mis. Na de kansloos verloren partij tegen PSG verloor Club twee punten tegen Standard en na het bezoek aan Parijs volgde dus die nederlaag tegen Antwerp. Gelukkig voor Club Brugge werden de laatste twee groepsduels in de Champions League wel gevolgd door overwinningen.

Manchester United

Blauw-Zwart verzamelde slechts drie punten in de groepsfase van het miljardenbal. Dat bleek echter wel voldoende voor overwintering in Europa. In de Europa League werden Clement en de zijnen opnieuw gekoppeld aan een topploeg: Manchester United. In het Jan Breydelstadion hield Club Brugge de Engelsen nog knap op 1-1, maar in Manchester was er geen beginnen aan. Een vroege rode kaart van Simon Deli bracht Manchester United in het zadel, dat vervolgens eenvoudig uitliep naar een 5-0 zege. Het gelijkspel in eigen huis werd overigens gevolgd door een 1-0 overwinning op Charleroi. De pijnlijke nederlaag op Old Trafford werd rechtgezet met een knappe zege op bezoek bij Genk.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws