©Club Brugge
©Club Brugge

Clement ziet één groot voordeel voor Anderlecht

Twaalf punten uit de laatste vier matchen. Na een matige competitiestart heeft Club Brugge de smaak weer te pakken. Zondag wacht, na de Brugse Stadsderby, een nieuwe test voor de ploeg van Philippe Clement. Anderlecht komt op bezoek, een ploeg die zich wil revancheren voor het teleurstellend verlopen afgelopen seizoen. Clement is dus op zijn hoede.

Na zeven speeldagen heeft Club Brugge slechts twee punten meer verzameld dan Anderlecht. Clement en de zijnen weten dus wat hen te doen staat: winnen. Niet alleen om Anderlecht op veilige afstand te houden, maar ook om in het zicht van koploper Charleroi te blijven. Gemakkelijk zal het uiteraard niet worden. Clement ziet, logisch, een ander Anderlecht dan een jaar geleden. ”Het verschil is dat ze een nieuwe officiële coach hebben”, vertelde de oefenmeester tijdens de persconferentie in aanloop naar de topper. ”Bovendien hebben ze veel jonge spelers die rijper zijn geworden en een jaar ervaring hebben opgedaan. Ze steken ook minder risico in hun spel en hebben al een pak meer punten gepakt dan in dezelfde periode vorig seizoen.”

Daags na de loting voor de groepsfase van de Champions League ging de blik alweer op Anderlecht. Paars-Wit, dat met oud-speler Vincent Kompany een onervaren trainer aanstelde, speelt geen Europees voetbal. Geen Champions League en dus ook geen Europa League. Een teleurstelling voor de fans, maar geen nadeel, denkt Clement. ”Ze hebben één groot voordeel en dat is dat ze geen Europees spelen. Ze hebben minder risico’s naar blessures toe en kunnen tactischer werken een hele week lang. Het COVID-verhaal wordt ook groter voor ploegen die Europees spelen.”

Balanta

Of Clement zondag over een geheel fitte selectie kan beschikken, is nog even afwachten. Twee dagen voor de match tegen Anderlecht is Éder Balanta nog altijd een twijfelgeval. ”Hij kreeg last in de kuit na de match tegen Zulte Waregem en er bleek wat bloed te zitten tussen twee spieren. We zijn dan ook zeer voorzichtig met hem omgesprongen. Hij is nog altijd onzeker voor zondag”, aldus Clement. De Brugse Stadsderby ging al aan Balanta zijn neus voorbij. De Colombiaan speelde vooralsnog vier competitiewedstrijden, waarvan twee als basisspeler.

De oefenmeester ging tijdens het perspraatje ook in op het eventuele vertrek van Hans Vanaken. De Belg staat in de nadrukkelijke belangstelling van West Ham United. Met nog enkele dagen tot de transferdeadline is het nog maar de vraag of Clement binnenkort nog een beroep kan doen op hem. Wat de trainer daarover te zeggen had, lees je hier.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws