Foto: ©Blue Army

Clement zal fans missen: ‘We hebben de beste supporters van het land’

Club Brugge hoopt de overwinning op Zenit in het eerste groepsduel woensdagavond een vervolg te geven tegen Lazio. Daarnaast zal de ploeg zich willen herstellen van en revancheren voor de nederlaag op bezoek bij OH Leuven. Ondanks de verliespartij heerst het vertrouwen en geloof in een goed resultaat. Dat Blauw-Zwart het moet doen zonder de trouwe achterban, is wel een grote aderlating.

Dat vertelde Philippe Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met het Italiaanse Lazio. Door de ticketverkoop ging afgelopen vrijdag plots een streep. Hoewel het door de grove toename van de coronagevallen geen verrassing was, had Club Brugge stiekem toch gerekend op zijn supporters. Een dag voor het tweede duel in de groepsfase van de Champions League benadrukt Clement nog maar eens hoe belangrijk de fans zijn voor de ploeg. ”We weten dat we de beste supporters van het land hebben en dat iedereen dat mist als die mensen er niet zijn. Het is een factor dat ontbreekt, dus ik verwacht dat het nog meer uit mijn spelers zal komen.”

En dat zal moeten. Met Lazio treft Club Brugge opnieuw een tegenstander van formaat. Vorige week waren de Italianen nog met 3-1 te sterk voor Borussia Dortmund. De Duitsers, de grote favoriet voor de groepswinst, keken na nog geen 25 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Afgelopen zaterdag tankte de ploeg van Simone Inzaghi nog wat meer vertrouwen door Bologna te verslaan. Club Brugge werd daarentegen door OH Leuven met beide benen op de grond gezet. Ruud Vormer kijkt desondanks uit naar de krachtmeting. ”Hun flanken zijn super snel. Ze hebben een hele goeie spits. Hij legt ze er makkelijk in. Het is gewoon een heel goed en compact team, dat er razendsnel kan uitkomen.”

‘We zijn er klaar voor’

Vormer stond in het recente verleden al vaker tegenover een Italiaanse ploeg. De ontmoetingen met Torino FC en Napoli leverden echter geen zeges op. Morgenavond hopen de aanvoerder en zijn ploegmaten daar verandering in te brengen. ”Ik denk dat we klaar zijn”, aldus Vormer. ”We hebben goeie trainingen neergezet. Iedereen weet wat hij moet doen. Het ziet er heel goed uit, nu moeten we het morgen laten zien op het veld.”

Met welke namen Clement morgenavond aantreedt, is nog maar de vraag. Club Brugge is namelijk nog altijd in afwachting van de resultaten van de coronatests. Volgens Het Nieuwsblad begon de ploeg met een volledige groep aan de laatste training voor het duel met Lazio. Volgens het dagblad deed Blauw-Zwart dat echter zonder de resultaten van die tests af te wachten. Daar later hoogstwaarschijnlijk meer over. Tijdens de persconferentie ging het ‘gewoon’ nog over de match. ”We blijven realistisch. We weten dat Lazio een ploeg heeft met heel veel kwaliteit”, vertelde Clement. ”Tegen Zenit hebben we iets extra kunnen doen met ons enthousiasme en op die manier kunnen we speciale dingen. Dat toonden we ook vorig jaar.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws