LEUVEN, BELGIUM - OCTOBER 24 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Oud-Heverlee Leuven v Club Brugge on October 24, 2020 in Leuven, Belgium, 24/10/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Clement pisnijdig: ‘Dit is Club Brugge onwaardig’

De teleurstelling is enorm bij Philippe Clement na het puntenverlies tegen KV Mechelen. Zijn ploeg leidde na een halfuur spelen met 2-0, maar moest na negentig minuten alsnog genoegen nemen met een gelijkspel. ”Als je op deze manier tegen Dortmund speelt, krijg je er negen of tien binnen.”

Club Brugge was erop gebrand om zich te herstellen van de nederlaag tegen OH Leuven. In Oud-Heverlee en Leuven verloor de ploeg niet alleen de wedstrijd, maar ook de koppositie. Clement voerde desondanks wat wijzigingen door in zijn basiself. Die leken in eerste instantie goed uit te pakken, maar na de 2-0 van Noa Lang viel de ploeg heel ver terug. ”Over deze wedstrijd kan ik niet de juiste woorden vinden”, aldus Clement na afloop van de match. ”Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo kwaad en teleurgesteld ben geweest zoals vandaag. Mijn spelers gaan moeten tonen dat ze fier zijn om voor deze club te spelen. Dit is gewoon Club Brugge onwaardig. Ik verwacht een reactie. Dit kan echt niet.”

Onwaarschijnlijk

En dat terwijl de wedstrijd zich in eerste instantie prima leek te ontwikkelen voor Club Brugge. Met het duel met Borussia Dortmund op het programma wilde de ploeg snel afstand nemen van KV Mechelen. Daar slaagde het ook in. Na nog geen halfuur spelen leidde Blauw-Zwart immers al met 2-0. Wat vervolgens gebeurde, is Clement een raadsel. ”Het is onwaarschijnlijk dat je het zo weggeeft. In de tweede helft werd er geen enkel duel gewonnen, we werden overlopen, niet meer compact; mijn ploeg was helemaal onherkenbaar. Als je op deze manier tegen Dortmund speelt krijg je er negen of tien binnen.”

Clement nam geen blad voor de mond. ”Ik verwacht hier een zware reactie. Het is mijn zeventiende seizoen Club Brugge en ik weet heel goed waar deze club voor staat. Dit kan echt niet.”

Het is aan de spelers om de rug te rechten. Lang heeft de ploeg niet om te herstellen van deze klap en dat is misschien maar goed ook. De koppen moeten omhoog. Komende woensdag komt Dortmund op visite. De medekoploper in de Duitse Bundesliga zegevierde zaterdagmiddag met 0-2 op bezoek bij Arminia.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws