Persconferentie Clement
© Club Brugge

Clement na Club Brugge-Lazio: “Heeft met ervaring, rust en overzicht te maken”

Club Brugge speelde 1-1 gelijk tegen het Italiaanse Lazio Roma in de Champions League. Philippe Clement reageerde na afloop en zag dat er ook meer in zat tegen de Romeinen.

Clement zit met een dubbel gevoel na het gelijkspel van Club Brugge. “Ik heb het ook tegen mijn jongens gezegd in de kleedkamer: het is een dubbel gevoel, maar geen fifty-fifty. Het is negentig procent trots en tien procent teleurstelling. Die teleurstelling is er omdat we in de dat één aspect beter moeten worden: efficiëntie.”

“Dat heeft met ervaring, rust en overzicht te maken”, gaat Clement verder. “Charles De Ketelaere is 19 jaar, Emmanuel Dennis is 22 jaar, Krépin Diatta is 21 jaar. Zij hebben die koelbloedigheid nog niet altijd. Aan de overkant stond een team waarvan de jongste speler 24 jaar was. Lazio was een ploeg met meer ervaring.”

“Maar ik ben er van overtuigd dat mijn jongens ook naar dat niveau kunnen. In het spel hebben ze zelfs dat niveau getoond want het was kraken en barsten aan de overkant. Lazio heeft zelfs van systeem moeten veranderen om ons te kunnen tegenhouden en dat doen ze in principe nooit.”

Clement zag een beter Club Brugge in de tweede helft, de tweede beslissende goal kwam er echter nooit. “In de tweede helft hebben we echt goeie kansen gecreëerd en goed gevoetbald. Dus het is toch de trots die overheerst”, citeert Het Nieuwsblad de oefenmeester van Club Brugge.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws