©Club Brugge
©Club Brugge

Clement kon zich niet vinden in de arbitrage

De beslissing van de scheidsrechter om Standard niet één, maar twee strafschoppen te geven, leidde bij Philippe Clement tot gefronste wenkbrauwen. ”Ik kan het in elk geval niet aan mijn spelers uitleggen.”

Club Brugge speelde helemaal niet groots in Luik, maar stevende wel een lange tijd af op de overwinning. Na ruim drie jaar leek Blauw-Zwart eindelijk weer eens te winnen bij Standard. Zover kwam het echter niet. Nadat Maxime Lestienne een strafschop onbenut liet, slaagde Nicolas Gavory er wel in om Simon Mignolet te verschalken vanaf elf meter. ”Het is heel moeilijk om tegen een tegenstander als Standard te winnen als je twee penalty’s tegen krijgt”, aldus Clement na afloop van de puntendeling. ”Bij de eerste is de bal weg en zoekt Vanheusden zelf het contact met zijn been. De tweede is voor mij een heel grote moeilijkheid.”

Dat Club Brugge door die makkelijk gegeven strafschop in extremis twee punten verloor, maakte het voor Clement niet makkelijker. ”Ik hoop dat iemand mij kan uitleggen waarom daar een penalty voor gefloten kan worden volgens de regels die ons elk jaar opnieuw op een goede manier worden uitgelegd. Ik kan het in elk geval niet aan mijn spelers uitleggen. Als je twijfelt, laat je de VAR kijken. Daarna werden de beelden alsnog bekeken en werd er toch beslist dat het een penalty was. Ondanks het feit dat zelfs de lijnrechter zei dat het geen penalty was. Ik snap het niet goed.”

Lang

Het ging na afloop van de topper uiteraard niet alleen maar over de strafschoppen. Uitgebreid aandacht was er ook voor het debuut van Noa Lang. De flankspeler liet direct een vleugje van zijn klasse zien en was zelfs dichtbij zijn eerste treffer voor Blauw-Zwart. Clement legde uit waarom hij ervoor koos om Lang na rust in te brengen voor de teleurstellende Emmanuel Dennis. ”We wilden met Noa Lang nog iets extra’s brengen in de tweede helft en dat is gelukt. Hij heeft gebracht wat ik van hem gevraagd heb. We hebben hem gehaald omdat hij perfect past in ons systeem. Dat zag je meteen. Hij heeft op een paar momenten al meteen zijn kwaliteiten getoond. Jammer genoeg werd dat niet bekroond met een doelpunt.”

Door de 1-1 in Luik is Club Brugge tot minstens 20.00 uur koploper van België. Charleroi, de club die in punten gelijk staat met Blauw-Zwart, gaat vanavond op bezoek bij Genk. De wedstrijd begint om 18.15 uur. Mocht Charleroi als winnaar van het veld stappen, loopt het uit op Club Brugge. Beerschot en Standard volgen Club en Charleroi op één puntje.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws