BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 27 : Paul Clement head coach of Cercle Brugge greets Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on September 27, 2020 in Brugge, Belgium, 27/09/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement kijkt ‘heel hard uit’ naar treffen met Standard

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Club Brugge voor het laatst wist te winnen in Luik. Morgenavond wil de ploeg van Philippe Clement daar uiteraard verandering in brengen. De trainer is echter wel op zijn hoede. Standard presteert vooralsnog alleraardigst in de competitie.

Evenals in de afgelopen competitiewedstrijd tegen Anderlecht staat de druk er flink op bij Club Brugge. De achterstand op koploper Charleroi is slechts één puntje. Charleroi komt zondag pas in actie, wat betekent dat Blauw-Zwart bij een zege in Luik de koppositie kan overnemen. Ook Standard kan zaterdagavond zomaar aan kop staan. Het verschil tussen Club en Standard is ook maar één puntje. Clement en de zijnen weten dus wat van hen wordt gevraagd, maar dat het een moeilijke pot zal worden, staat vast.

Van de laatste zes bezoeken aan Standard wist Club Brugge er geen één winnend af te sluiten. ”Ik kijk heel hard uit naar deze wedstrijd. Ik heb de statistieken ook gezien: het is al een aantal jaar geleden dat Club daar nog gewonnen heeft, dus dat is opnieuw een uitdaging”, vertelde Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar de topper. ”Standard heeft al goed gepresteerd dit seizoen vind ik. En ze zijn op Charleroi gaan winnen, dat is een prestatie op zich. Ik verwacht dan ook dat ze tot het einde zullen meestrijden voor de titel.”

Gemotiveerd

Het is voor Club Brugge de eerste wedstrijd sinds de transfermarkt haar deuren sloot. De opluchting is groot, want de club slaagde erin om haar sterkhouders te behouden. ”Het is een soort tweede start”, aldus Clement. ”De mercato is afgesloten. Dus je weet met welke groep je zeker tot januari de strijd aangaat. En we zitten met een druk schema tot aan de break: minstens achttien wedstrijden. Ik voel dat dat hard leeft in de groep, ze kijken er naar uit.”

Noa Lang

Een speler die er sowieso op gebrand is om te vlammen, is Noa Lang. De flankspeler kwam op de valreep over van Ajax en maakt zaterdagavond mogelijk zijn debuut voor Club Brugge. ”Ik heb hem een aantal weken geleden gezien”, vertelde Clement over de nieuwkomer. ”Zoals met elke speler leg je uit waarom je geïnteresseerd bent, wat je denkt dat hun kwaliteiten en gebreken zijn. Ajax had hem heel graag gehouden, maar hij is overtuigd geraakt van het project Club: dat is mooi.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws