Philippe Clement - Photonews
Philippe Clement - Photonews
Foto: ©Jimmy Bolcina/Photo News

Clement is enorm trots op hardwerkende De Ketelaere

Dinsdagavond werd de avond van Club Brugge én Charles de Ketelaere. Met zijn treffer, de winnende van de avond, groeide hij uit tot de held van Blauw-Zwart. Na afloop was Philippe Clement uiteraard lovend over het grote talent, dat zaterdag tegen Standard nog moest toekijken.

En dat was natuurlijk opvallend. Hoewel De Ketelaere langzaam weer zijn niveau van vorig seizoen naderde, passeerde Clement hem voor de topper in Luik. Dat was natuurlijk even schrikken voor het talent, maar zijn koppie liet hij geen moment hangen. Op de trainingen deed hij nog meer zijn best en dat resulteerde in een basisplaats tegen Zenit. Het vertrouwen dat hij kreeg van zijn trainer betaalde hij terug met de winnende treffer in de 93e minuut.

”We zijn geen ploeg die spelers kan aantrekken van veertig miljoen euro, zoals Zenit dat wel kan. We proberen zelf spelers te vormen, want de heel ervaren spelers kunnen we niet betalen”, vertelde Clement na afloop van het duel met Zenit. ”Vorig seizoen hebben we al goed gespeeld in de Champions League, maar maar waren we niet efficiënt genoeg. Intussen staan we al verder in onze ontwikkeling. Charles bijvoorbeeld zat na zijn interlands met U21 niet bij de achttien tegen Standard. Hij had daar ontgoocheld over kunnen zijn, maar is blijven doorwerken en was klaar om te schitteren tegen Zenit.”

Ideale balans

De Ketelaere maakte in het afgelopen seizoen een sterke ontwikkeling door. Die lijn leek hij begin dit seizoen door te zetten, maar na zijn basisplaats in de bekerfinale tegen Antwerp moest hij het doen met korte invalbeurten. Clement gaf in de catacomben van het Sint-Petersburg Stadion aan voorzichtig te zijn met zijn talent. ”Hij is niet klaar om elke week te tonen wat hij vandaag (red: dinsdagavond) toonde, maar hij moet gewoon rustig blijven werken en ervaring opdoen. Bovendien moeten jonge spelers niet alleen kwaliteit hebben, maar ook intelligentie. Dat is het geval bij Charles. Met alleen spelers van achttien of negentien verlies je zo’n wedstrijd. Maar door een ideale balans te vormen met meer ervaren spelers win je ze. Bovendien kunnen we makkelijk switchen naar een andere tactiek. Ook als we van systeem veranderen, kunnen de spelers in hun comfort zone blijven, aangezien ze weten wat ze moeten doen.”

View this post on Instagram

What a team performance! 😍

A post shared by CDK (@charlesdeketelaere) on

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws