WESTKAPELLE, BELGIUM - JULY 11 : Ethan Horvath goalkeeper of Club Brugge pictured during a friendly game of Club Brugge against KV Mechelen as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Club Brugge Belfius Base camp on July 11, 2020 in Westkapelle, Belgium, 11/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement heeft vertrouwen in Horvath: ‘Fysiek is hij top’

Dinsdagavond is het eindelijk zover. Dan begint Club Brugge in Sint-Petersburg aan een nieuw avontuur in de Champions League. Waar dat toe leidt, moet natuurlijk blijken. Waar geen twijfel over bestaat, is wie tegen Zenit Simon Mignolet vervangt onder de lat. Ethan Horvath mag zich in Rusland eindelijk weer eens laten zien aan het grote (televisie)publiek.

Mignolet is al ruim een jaar de eerste doelman van Club Brugge. De Belg moet de start van de Champions League echter aan zich voorbij laten gaan vanwege een positieve coronatest. Ook Odilon Kossounou en Michael Krmencik zitten in quarantaine en zijn dan ook niet van de partij. Wie hen vervangt, is nog niet duidelijk. Wél dat Horvath morgenavond onder de lat staat. Dat bevestigde Philippe Clement maandagavond tijdens de persconferentie in aanloop naar het groepsduel met de koploper van Rusland.

Horvath keepte in september 2019 voor het laatst een officieel duel voor Club Brugge. Bij de technische staf bestaan er desondanks geen twijfels over de Amerikaan. ”Ethan is er klaar voor. Je kunt niet in iemand zijn hoofd kijken, maar fysiek is hij top”, aldus Clement. ”Hij voelde dat hij is gegroeid als doelman, nu is het moment om dat te laten zien. Hij heeft ook veel ervaring. Er staat morgenavond zeker geen rookie onder de lat.”

Zenit werd in het afgelopen seizoen met afstand kampioen van Rusland. Ook dit seizoen schoot de ploeg uit de startblokken. Met 24 punten na elf competitiewedstrijden deelt Zenit de koppositie met Spartak Moskou. Clement en de zijnen mogen hun borst natmaken. ”Ik heb geen glazen bol. We analyseren de wedstrijden en weten welke tactieken en spelers zij gebruiken”, zei Clement. ”Ze hebben een grote selectie, maar het is niet een elftal met één of twee sleutelspelers. Het gevaar komt van alle kanten.”

Vanaken

Het optreden van Hans Vanaken zal wederom breed uitgemeten worden. De middenvelder had in de afgelopen transferperiode de kans om de stap te maken naar de Premier League, maar bleef uiteindelijk ‘gewoon’ in Brugge. Hij kijkt er naar uit om weer actief te zijn in het miljardenbal. ”In de afgelopen weken hebben we, ook op trainingen, laten zien dat we er klaar voor zijn om dit soort wedstrijden te spelen. Ondanks het feit dat we het opnemen tegen een Europese topclub, moeten we ons eigen spel spelen. We moeten onze kwaliteiten tonen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws