PHILIPPE CLEMENT ( entraineur Bruges ) - FOOTBALL : Club Bruges KV vs Lille OSC - Match Preparation - Bruges - 25/07/2020 © PanoramiC ! only BELGIUM !
© Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

Clement eist ook tegen OH Leuven een topprestatie

Met een 1-2 overwinning op bezoek bij Zenit kon het avontuur in de Champions League niet beter van start gaan. Over vijf dagen wacht alweer het tweede groepsduel, thuis tegen Lazio. Club Brugge zal echter eerst moeten afrekenen met OH Leuven. De promovendus kent een uitstekende competitiestart. Philippe Clement is dan ook op zijn hoede.

OH Leuven keerde na vier seizoenen terug op het hoogste niveau. Dat doet de ploeg vooralsnog met verve. Zo won de promovendus onder meer van Standard en Gent en speelde het gelijk tegen Anderlecht. Het verschil tussen Club Brugge en OH Leuven bedraagt niet voor niets slechts vier punten. De prestaties van de komende tegenstander zijn Clement uiteraard niet ontgaan. Tijdens de persconferentie was hij complimenteus over Marc Brys, de coach van OHL. ”Het is iemand die heel goed een organisatie kan uittekenen in functie van een tegenstander om die tegenstanders tegen te houden. Je ziet dat ook in hun resultaten die ze al heel het seizoen gehaald hebben, ook tegen topploegen.”

In aanloop naar het duel met OH Leuven gaat het uiteraard over de zege in Sint-Petersburg. Clement wil daar echter niet al te lang meer bij stilstaan. Hij weet ook als geen ander dat een topresultaat in Europa niets zegt over de volgende match. ”Zeventien jaar geleden verloren we van Heusden-Zolder in de week dat we op AC Milan wonnen. OH Leuven is beter dan Heusden-Zolder”, waarschuwt de oefenmeester zijn ploeg. ”Met een prestatie zoals in Zenit bewijs je dat je een hele goeie ploeg hebt. Maar om een grote ploeg te hebben en echt toppers te zijn, dan moet je dat om de drie dagen kunnen en niet een keer pieken.”

De Ketelaere

Eén van de spelers die erop gebrand is om zijn goede vorm van dinsdag te herhalen, is Charles de Ketelaere. Het talent schoot zijn ploeg in extremis naar de zege tegen Zenit. Na afloop van dat duel werd in de media geroepen dat hij klaar is voor de Rode Duivels. ”Ik heb geen enkele twijfel erover dat Charles goed omgaat met de lof die hij terecht krijgt na de wedstrijd”, aldus Clement. ”Maar dat hij ook zelfbewust genoeg is om te weten dat hij niet drie maanden aan een stuk om de drie dagen kan.”

Clement kan voorlopig in ieder geval niet meer om hem heen. Tot ieders verbazing maakte De Ketelaere vorige week tegen Standard geen deel uit van de selectie. Morgenavond is hij er natuurlijk wel gewoon bij. Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik ontbreken nog. Zij testten afgelopen week positief op corona en worden morgen opnieuw getest. Daaruit moet blijken of Clement komende woensdag, als Lazio op bezoek komt, een beroep op hen kan doen. Simon Deli is in ieder geval gewoon van de partij in Oud-Heverlee en Leuven. De verdediger viel tegen Standard uit met een blessure, maar die bleek niet ernstig te zijn.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws