LEUVEN, BELGIUM - OCTOBER 24 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Oud-Heverlee Leuven v Club Brugge on October 24, 2020 in Leuven, Belgium, 24/10/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Clement baalt vooral van de vele gemiste kansen tegen OHL

Enkele dagen na de prachtige avond in Sint-Petersburg staat Club Brugge weer met beide benen op de grond. Hoewel Philippe Clement zijn ploeg nog waarschuwde, liet het zich verrassen door OH Leuven: 2-1. De oefenmeester wil de nederlaag niet wijten aan een gebrek aan motivatie of concentratie. ”De mentaliteit was goed, maar je moet de kansen afmaken.”

Ten opzichte van het duel tegen Zenit voerde Clement flink wat wijzigingen door. Zo begonnen Ruud Vormer, Emmanuel Dennis en Charles de Ketelaere op de bank. Noa Lang maakte zijn basisdebuut en Vormer en Dennis hun posities werden ingenomen door respectievelijk Siebe Schrijvers en Youssouph Badji. De wijzigingen pakten echter niet helemaal lekker uit. Club Brugge begon niet goed aan de match en moest na 21 minuten de eerste tegentreffer slikken. Evenals tijdens het bezoek aan Standard, kreeg Blauw-Zwart een strafschop tegen. Ook deze beslissing was discutabel. Er was niet heel veel aan de hand. Vlak voor rust kwam Club langszij, dankzij een rake pingel van Lang, tevens zijn eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever. In de tweede helft liep Club echter alweer snel achter de feiten aan. De achterstand kon – ondanks de vele kansen – niet meer rechtgezet worden.

Kansen afmaken

Zodoende kwam er tegen OH Leuven een einde aan een sterke reeks. Club Brugge verloor in de afgelopen zes competitieduels geen punt en veroverde de koppositie. Door de nederlaag dreigt de ploeg die echter weer te verliezen. Desondanks was Clement na afloop van de match niet hard voor zijn ploeg. ”Ik heb in de kleedkamer gezegd dat ik veel goede dingen heb gezien. Het is niet makkelijk om vrij te komen tegen een ploeg die voortdurend mandekking speelt, maar mijn spelers hebben het eigenlijk goed gedaan en hebben die strikte mandekking goed uitgespeeld.”

”De mentaliteit was goed, maar je moet de kansen afmaken”, vervolgde Clement. ”We waren niet efficiënt genoeg en hebben daardoor onszelf in de voet geschoten. We moeten naar onszelf kijken en zorgen dat die afwerking in de volgende matchen beter is. In voetbal gaat het om één ding: kansen afmaken en resultaten halen. En dat is vandaag niet gelukt.”

Vertrouwen

Heel veel tijd om te herstellen is er niet. Over drie dagen wacht het tweede groepsduel in de Champions League. Club Brugge ontvangt Lazio en dat is uiteraard de uitgelezen kans om de nederlaag in Oud-Heverlee Leuven recht te zetten. Eem bomvol programma voor Clement en de zijnen, maar daar wil Clement de verliespartij zeker niet aan wijten. ”We weten dat we Europees spelen en ik heb ook geen ploeg gezien die vermoeid was. Op het einde hebben we nog veel risico’s genomen, waardoor we niet compact meer speelden en nog een tegengoal hadden kunnen pakken. We waren vandaag te weinig killer. Als je vier keer alleen voor de doelman komt, moet je vaker scoren. We zijn in andere matchen wel efficiënt geweest, dus ik zie geen reden waarom deze match ons vertrouwen zou aantasten.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws