BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 08 : Hans Vanaken midfielder of Belgium during the International Friendly match between Belgium and Ivory Coast on October 8, 2020 in Brussels, Belgium, 08/10/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews
© Nico Vereecken/Photo News

Basisspelers Vanaken, Mignolet en Mechele winnen niet van Ivoorkust

Hans Vanaken stond donderdagavond voor de derde keer in zijn loopbaan aan de aftrap van een interland van België. Hij deed de volle negentig minuten mee in het oefenduel met Ivoorkust, dat eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De middenvelder van Club Brugge behoort al weer een tijdje tot de vaste kern van Roberto Martínez. Tot heel veel speeltijd leidde dat echter nog niet. Tegen Ivoorkust stond hij voor het eerst sinds 19 november 2019 aan de aftrap van een interland van de Rode Duivels. Daar hield Vanaken zelf begin deze week geen rekening mee. Hoewel het in de lijn der verwachting lag dat Martínez zijn basisspelers rust zou gunnen, vertelde Vanaken begin deze week nooit met grootse verwachtingen naar de Rode Duivels af te reizen.

Ook Simon Mignolet en Brandon Mechele, Vanaken zijn ploegmaten bij Club Brugge, konden rekenen op een basisplaats. De Ivorianen boden België goed partij in de eerste helft. De thuisploeg creëerde weinig kansen. Ivoorkust hield vrij eenvoudig stand, maar stelde daar aanvallend weinig tegenover. De ploegen gingen dan ook met een 0-0 tussenstand aan de thee.

Ondanks een matige start van de tweede helft kwamen de Rode Duivels op voorsprong. In de rebound verzorgde Michy Batshuayi de openingstreffer. Tot meer spektakel leidde de goal echter niet. Wél tot het debuut van Odilon Kossounou voor het Ivoriaanse elftal. Na zeventig minuten spelen verving hij Eric Bailly. Een kleine tien minuten na Kossounou zijn entree verliet Mignolet het veld voor Hendrik van Combrugge. De doelman van Anderlecht moest direct in actie komen op een serieuze poging van Cornet.

Kort daarna had Van Combrugge echter geen antwoord op de rake strafschop van Franck Kessié: 1-1. Daar bleef het uiteindelijk ook bij. Zondag gaan de Rode Duivels op bezoek bij Engeland, drie dagen later trekken ze naar IJsland. Beide wedstrijden staan in het teken van de Nations League.

Noa Lang

Kersvers Club Brugge-speler Noa Lang meldde zich begin deze week bij Jong Oranje. De Hollandse beloften kenden een eenvoudige avond tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar. Bij rust was de tussenstand al 3-0. In de tweede helft prikten de Nederlanders er nog twee treffers bij. Lang begon op de bank en mocht uiteindelijk een kwartier meedoen. Lang en zijn ploegmaten zijn koploper in hun kwalificatiepoule en hebben een startbewijs voor het EK U21 voor het grijpen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws