Basisplaats voor Mignolet in oefenduel met Ivoorkust

Simon Mignolet
Simon Mignolet Foto: © Nico Vereecken/Photo News

De Rode Duivels wachten een drukke week. Donderdagavond treffen ze Ivoorkust in een vriendschappelijke match, alvorens ze afreizen naar Engeland en IJsland voor de Nations League. Hoewel Thibaut Courtois weer van de partij is, staat Simon Mignolet morgenavond onder de lat. Dat bevestigde bondscoach Roberto Martínez tijdens de persconferentie in aanloop naar dat duel.

In de vorige interlandperiode keepte Mignolet een uitstekende pot tegen Denemarken. Dankzij enkele goede reddingen van de doelman van Club Brugge zegevierde België met 0-2. De verwachting was dat hij ook in het thuisduel met IJsland aan de aftrap zou begonnen, maar Martínez koos verrassend voor Koen Casteels. De doelman van VFL Wolfsburg moest kort na rust echter afhaken, waardoor Mignolet alsnog mocht opdraven. Over wie er morgenavond onder de lat staat, bestaan na de persconferentie van woensdagmiddag geen twijfels.

''Simon Mignolet staat morgen in de goal'', verzekerde Martínez. Verder wilde de Spanjaard niet zoveel kwijt over de opstelling. Hij zei wel dat de fans mogen uitkijken naar het duel met Ivoorkust, ''want het wordt een venster op de toekomst''. De kans is dan ook groot dat Mignolet de aanvoerdersband zal dragen; voor het eerst in zijn loopbaan. ''Ik weet het nog niet. Voor mij is dat niet belangrijk, al zou het wel een eer zijn'', aldus Mignolet. ''En een mooie erkenning voor mijn carrière, het is niet veel spelers gegeven om aanvoerder te zijn van hun land.''

Belangrijke pot

Een vriendschappelijke ontmoeting met Ivoorkust terwijl serieuze potjes met Engeland en IJsland naderen. Maar ook de wedstrijd van donderdagavond is belangrijk, vindt Mignolet. ''Dit is een belangrijke wedstrijd voor de toekomst van de Rode Duivels. Voor veel jongens is de nationale ploeg een nieuwe omgeving. Dit is hun kans om te tonen dat ze ook internationaal hun mannetje kunnen staan. En dat tegen een aanvallend sterk Ivoorkust.''

https://twitter.com/SMignolet/status/1313173395161452552?s=20

Nog één nachtje slapen en dan hopen we naast Mignolet ook Hans Vanaken en Brandon Mechele te zien schitteren voor de nationale ploeg. Vanavond komt Eduard Sobol, mogelijk, al in actie met Oekraïne. Voor onze linksachter staat een oefenmatch tegen Frankrijk op het programma. Bekijk hier het volledige programma van onze internationals.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand