BRUGGE, BELGIUM - FEBRUARY 15 Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge - Mats Rits midfielder of Club Brugge scores and celebrates pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Waasland-Beveren on February 15, 2020 in Brugge, Belgium, 15/02/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
Foto: ©Jimmy Bolcina/Photo News

Vertrekt Dennis alsnog? ‘Franse topclub meldt zich bij Club Brugge’

Emmanuel Dennis kende een roerige voorbereiding en kwam in drie van de vijf officiële wedstrijden niet in actie. Tijdens het bezoek aan Genk stond hij eindelijk weer eens aan de aftrap en liet hij direct zijn voeten spreken. Met een assist op de 0-1 van Hans Vanaken had hij een groot aandeel in de belangrijke 1-2 overwinning. Of de Nigeriaan de komende maanden nog te bewonderen is in België, is nog maar de vraag. Ook Olympique Marseille zou hem inmiddels op de korrel hebben.

De Fransen hebben hun interesse in de rappe aanvaller zelfs kenbaar gemaakt bij Club Brugge. Dat schrijft Manu Lonjon van Eurosport. Zo lijkt de kans aanwezig dat Dennis nog voor het verstrijken van de transfermarkt vertrekt uit Brugge. Dat zou natuurlijk een flinke aderlating zijn, maar geen verrassing voor Vincent Mannaert en Philippe Clement. Dat de Nigeriaan aast op een nieuw avontuur, is al langer bekend.

Marseille is overigens niet de eerste club die serieuze belangstelling heeft in Dennis. In de afgelopen weken werd hij ook al in verband gebracht met een vertrek naar Newcastle United, Sheffield United en Atalanta. Mocht Marseille serieus werk willen maken van zijn komst, zal de Franse topclub diep in de buidel moeten tasten. Club Brugge is namelijk niet van plan om een van haar sterkhouders voor een appel en een ei te laten gaan. Naar verluidt aast Blauw-Zwart op een bedrag van zo’n 20 tot 25 miljoen euro.

Sterke optredens in Europees verband

Club Brugge nam de 22-jarige Dennis in de zomer van 2017 voor een prikkie over van Zorya Lugansk. De Belgen betaalden slechts 1,30 miljoen euro. Dennis kwam tot dusverre tot 105 officiële wedstrijden in Blauw-Zwart. Daarin kwam hij 28 keer tot scoren en leverde hij elf assists. Geen statistieken om van te watertanden, maar met zijn snelheid en techniek is hij van belangrijke waarde voor zijn club. In het afgelopen seizoen maakte Europa voor het eerst echt kennis met Dennis. Op bezoek bij Real Madrid in de groepsfase van de Champions League was hij twee keer trefzeker en ook tegen Manchester United in de Europa League slaagde hij erin het net te vinden.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws