Emmanuel Dennis
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 8 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Sporting Charleroi on August 08, 2020 in Brugge, Belgium, 8/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Spannende laatste transferweek voor Club Brugge

Club Brugge werd in de afgelopen maanden met tal van spelers in verband gebracht, maar vooralsnog presenteerde de club alleen Ibrahima Fofana als nieuwe speler. Wil Blauw-Zwart nog toeslaan op de transfermarkt, moet het toeslaan. Over een week sluit de markt immers haar deuren. Tegelijkertijd moet Club serieus rekening houden met een vertrek van een of meerdere sterkhouders. Zo zouden Emmanuel Dennis en Hans Vanaken in de buitenlandse belangstelling staan.

Vanaken begon zondagavond in de Brugse Stadsderby ‘gewoon’ nog aan de aftrap, maar de club moet geschrokken zijn van de vermeende interesse van West Ham United. Dat nieuws kwam afgelopen zaterdag opeens naar buiten. West Ham-coach David Moyes zou het naar verluidt heel erg zien zitten in de spelmaker. Vanaken heeft in Brugge nog een contract tot de zomer van 2024, maar de Engelsen zijn niet bang om te smijten met miljoenen. Dat bewees West Ham in het recente verleden met onder meer de komst van Sébastien Haller (50 miljoen euro) en Felipe Anderson (38 miljoen).

Moyes zou naar verluidt nog op zoek zijn naar een middenvelder met een oogje voor het doel. In hoeverre Vanaken zelf een transfer naar Engeland ziet zitten, is niet bekend. De middenvelder heeft zich in deze transferperiode eigenlijk niet uitgelaten over zijn toekomst. Hij blies in augustus 28 kaarsjes uit. Wil hij nog op het allerhoogste niveau spelen, is dit wel het moment om de stap te maken.

Hans Vanaken speelde vorige week tegen Zulte Waregem zijn 250e wedstrijd voor Club Brugge.

Dennis

Hoewel ook hij gewoon nog in actie kwam tegen Cercle Brugge, is de wens van Dennis om te vertrekken al langer bekend. De rappe aanvaller vertelde onlangs in gesprek met Het Laatste Nieuws dat hij hoopt dat hij aan zijn laatste Brugse weken bezig is. Een transfer naar de Premier League ziet hij wel zitten. Vooralsnog meldde echter geen Engelse club zich officieel bij Club. Volgens de Franse media deed Marseille dat wel, maar dat werd al snel tegengesproken door André Villas-Boas, de coach van l’OM.

En dan is daar nog Krépin Diatta. De Senegalees maakt, tot verrassing van velen, gewoon nog onderdeel uit van de selectie van Philippe Clement. Verrassend omdat, voorafgaand dit seizoen, een vertrek uit Brugge een serieuze optie was. ”AC Milan is behoorlijk in de running om zijn handtekening binnen te halen. Hertha BSC en Watford willen hem ook”, vertelde zijn zaakwaarnemer nog in mei. Na afloop van de wedstrijd tegen Cercle ging Diatta heel kort in op zijn toekomst. ”Ondanks alle geruchten ben ik hier nog steeds als speler van Club. Zolang ik hier ben, zal ik alles geven voor de club.”

Bij Club Brugge hield men serieus rekening met een vertrek van Diatta, maar de aanvaller is nog steeds speler van Blauw-Zwart. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)

Kortom, het zal een spannend slot van de transfermarkt worden voor Club en de achterban. Vooralsnog hield Vincent Mannaert de kern goed intact. Alleen Jordi Vanlerberghe, Guillaume Hubert, Loïs Openda, Kaveh Rezaei, Siemen Voet, Thibault Vlietinck, Ahmed Touba en Cyril Ngonge verlieten de club. Vrijwel het grootste deel deed dat op huurbasis.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws