Simon Mignolet Club brugge
© Bruno Fahy

Simon Mignolet: De rust zelve

Limburgers op zich stralen een vorm van rust uit. Op de één of andere manier vatten ze het leven wat gemakkelijker aan en laten ze de dingen op zich afkomen. Een mooi voorbeeld hiervan is onze doelman Simon Mignolet. De coolheid die hij keer op keer op het en naast het veld brengt is bewonderenswaardig. De Limburger laat het er allemaal zo gemakkelijk uitzien met zijn meevoetballende aspect. Daarmee helpt Simon de ploeg, door in de opbouw van achteruit mee te ballen. Er is geen moment geweest in zijn tot nu toe lopende carrière waar hij op training niet verder werkt aan zijn ontwikkeling. Meermaals werd Mignolet in zijn tijd bij Liverpool geprezen voor zijn professionalisme door trainer Jürgen Klopp.

Als men na een wedstrijd om een interview vraagt bij Simon weet je dat er een klaarheldere analyse komt. Met steeds respect voor de tegenstander. Zelden betrap je hem op een foutje of de Limburger zet het de volgende stap terug recht. Natuurlijk is het verwachtingspatroon steeds hoog omdat het dankzij hem is dat Club sinds zijn intrede zo’n dominantie in het blauw-zwarte spel weet te brengen. Door zijn wereldsaves en fervente clean sheets werkt Simon Mignolet zich tot één van de sterkhouders in de geschiedenis van Club.

Een moment dat op mijn netvlies gebrand staat is de borstcontrole in de Champions League wedstrijd in en tegen Real Madrid. Zelfzeker als altijd laat hij het balletje tot rust komen op zijn borst en brengt het spel zo terug op gang. Een klasse apart, die Simon Mignolet. Maar de rust zelve…

© Jim Neyt

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws