BRUGGE, BELGIUM - MARCH 7: Charles De Ketelaere of Club Brugge during the Jupiler Pro League game between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel Stadion on March 7, 2020 in Brugge, Belgium, 7/03/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts / Photo News

Scoren in je debuut: De Ketelaere doet het voor de U21

Charles de Ketelaere vierde dinsdagmiddag een persoonlijk succesje. De talentvolle middenvelder beloonde zijn debuut in de U21 met een treffer. Mede dankzij zijn doelpunt wonnen de Rode Duivels overtuigend van Duitsland: 4-1.

De beloften begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen na een kleine twintig minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Ze werden in het zadel geholpen door een vroege rode kaart voor Amos Pieper. Een minuut nadat de Duitser het veld had verlaten, schoot Mike Trésor de 1-0 tegen de touwen. De Rode Duivels leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar niets bleek minder waar. De Duitse leeftijdsgenoten kwamen dankzij een benutte strafshop terug tot 1-1.

Na enkele minuten spelen in de tweede helft liet De Ketelaere dan eindelijk zijn klasse zien. In de eerste helft slaagde hij er nog niet in om zijn stempel te drukken, maar daar had hij in de tweede helft dus niet lang de tijd voor nodig. Na 51 minuten spelen schoot hij zijn land op een 2-1 voorsprong. In het restant van het duel liep België uit naar een overtuigende 4-1 voorsprong. De vierde treffer kwam op naam van Löis Openda, die dit seizoen door Club Brugge wordt verhuurd aan Vitesse.

Opsteker

Zijn treffer in zijn eerste wedstrijd voor de U21 is een enorme opsteker voor De Ketelaere. Hij maakte in het afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Club Brugge. Hij had niet veel wedstrijden nodig om te laten zien hoe goed hij kan voetballen. Sterker nog, in de tweede seizoenshelft groeide hij uit tot basisspeler in het elftal van Philippe Clement. Ook in de voorbereiding op dit seizoen leek hij af te stevenen op een plek in de basiself, maar bij de start van de competitie vond hij zichzelf terug op de bank. In de competitie moest hij het voorlopig doen met invalbeurten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws